Favorieten Lijstjes

10x favorieten van 2019

10x favoriete boeken 2019

Het jaar is bijna afgelopen. Tijd om terug te blikken op 2019. Welke boeken hebben dit jaar mijn hart gestolen? Ik zet ze vandaag op een rijtje. Kijk je mee?

De eerste 8 boeken hebben allemaal 5 sterren gekregen, dus die waren makkelijk uitgekozen. De laatste 2 boeken zijn boeken die me enorm hebben verrast en die ook zeker in dit rijtje thuishoren.

Is de titel klikbaar? Door er op te klikken, kom je bij mijn recensie.

From Lukov with Love - Mariana Zapata recensie Marieke's Books.jpg

From Lukov With Love – Mariana Zapata

Dit boek pakte ik eindelijk op en het was geweldig! Een prachtige slowburn romance en ik heb er enorm van genoten. Ik vond de personages fijn, de verhaallijn zat goed in elkaar en ik zat echt middenin het verhaal.

In mijn hoofd – Sharon M. Draper

In mijn hoofd heb ik gelezen als een buddyread met Odette. Ik wist niet zo goed wat ik van het boek moest verwachten, maar wat een prachtig boek zeg! Het zet je echt aan het denken en het boek bleef me nog lang bij. Zo indrukwekkend.

Open Road Summer – Emery Lord

Nog een buddyread met Odette. Een heel fijn boek dat voornamelijk draait om vriendschap en dat geweldig uitgewerkt was.

Nee heb je - recensie Charlotte de Monchy | Marieke's Books

Nee heb je – Charlotte de Monchy

Heerlijk zomers verhaal waardoor je je echt op Bali waant. Ik genoot enorm van dit boek en kon het maar moeilijk wegleggen.

Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi

Dit boek las ik aan het begin van het jaar en het maakte diepe indruk op me. Ik vond het verhaal sterk neergezet en het was hartverscheurend. Het verhaal van Shirin is schrijnend, maar ook hoopvol. Laten we alsjeblieft leren van dit boek! Lezen dus!

Ingesloten – Samira Ahmed

Ingesloten is een boek dat me erg aan het denken gezet heeft. Het begin is een beetje langzaam, maar daarna leest het verhaal als een trein. Ahmed laat je nadenken over vooroordelen, racisme en over politiek. Dat zijn geen onderwerpen waar ik snel een boek over zou willen lezen, maar wat ben ik blij dat ik dat toch gedaan heb!

Zonder mij – Dani Atkins

Dani Atkins heeft me erg verrast met dit boek. En pak je zakdoekjes maar, want die ga je nodig hebben bij dit boek. Wat een prachtig verhaal!

In een ander leven - Taylor Jenkins Reid | Marieke's Books

In een ander leven – Taylor Jenkins Reid

Dit boek is goeeeed! Het verhaal splitst zich op in 2 parallelle verhaallijnen en het is zo ontzettend goed uitgevoerd. Dit was mijn eerste boek van deze schrijfster, maar dit smaakt naar meer.

The Unhoneymooners – Christina Lauren

Wat een heerlijk boek! Ik heb echt enorm genoten. Olive en Ethan waren geweldige personages en ik zat vanaf de eerste bladzijde middenin het verhaal. Het voelde alsof ik met ze mee was op ”huwelijksreis”, heerlijk!

Zomer in het Duincafé – Debbie Johnson

Een heerlijk verhaal met goed uitgewerkte personages dat zich afspeelt in een prachtige omgeving. Op zoek naar het ultieme feelgood verhaal, zoek dan niet verder en lees dit boek!


Ik wens je een goede jaarwisseling toe. Op naar 2020! 

Wat waren jouw favorieten van 2019? Laat het me vooral weten hieronder in de reacties. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge