Lijstjes

2020 – Wat ben ik van plan?

Lezen | Marieke's Books

Gelukkig nieuwjaar! Dat 2020 maar een ontzettend mooi en liefdevol jaar mag worden, waarin we fantastische boeken mogen lezen. Benieuwd welke doelen ik heb voor 2020? Lees dan snel verder. 

100 boeken lezen

In 2018 probeerde ik het al eens en dit jaar wil ik het weer proberen: 100 boeken in 1 jaar lezen. Afgelopen jaar rondde ik mijn bachelor af en startte ik mijn master, waardoor het jaar nogal chaotisch was en ik minder tijd had om te lezen. Dit jaar wordt hopelijk rustiger, dus ik denk dat ik de 100 boeken wel weer kan halen. Het lezen moet wel leuk blijven natuurlijk, dus als ik het niet ga halen, dan kan ik dit doel ook heel makkelijk aanpassen.

Meer uit eigen boekenkast

Meer uit mijn eigen boekenkast lezen is eigenlijk altijd mijn doel, maar dit jaar wil ik me er meer op focussen. Ik heb zoveel mooie pareltjes in mijn boekenkast staan, maar toch leen ik vaak boeken bij de bibliotheek of vraag ik recensieboeken aan. Dan blijven mijn eigen boeken stof verzamelen en dat is zonde.

Whitney, van #theunreadshelfproject, schreef een hele blogpost over de redenen waarom we zo weinig eigen boeken lezen. Deze post zette mij aan het denken. Vooral eens lezen als je geïnteresseerd bent.

Meer lezen wat ik zelf wil lezen

Ik pak nog wel eens boeken op die ‘iedereen’ gelezen heeft of zo’n boek dat ‘iedereen’ gaat lezen. Soms zijn dit boeken waar ik zelf ook oprecht in geïnteresseerd ben, maar soms pak ik die ook op omdat het ‘moet’. Nou ja, moeten is een groot woord, maar zo voelt het wel een beetje. Alsof ik achterloop als blogger, als ik dat bepaalde boek niet lees (een duidelijk gevalletje van FOMO (Fear of Missing Out)). Nu is dat natuurlijk een onzinnige gedachte. Lezen moet leuk blijven en vooral geen moetje worden. Natuurlijk is het niet verkeerd om zo af en toe buiten je eigen comfortzone te lezen, want misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet. Toch wil ik me dit jaar meer gaan concentreren op boeken die ik wil lezen.

Weer meer gaan bloggen

en ook een fijn ritme vinden. Ik merk dat ik het soms best moeilijk vind om het lezen, bloggen en studeren met elkaar te combineren. In 2020 ga ik op zoek naar een fijn blogschema dat voor mij werkt. Misschien komen er wel vaste rubrieken of misschien ook wel niet. Ik ben nog heel erg zoekende naar wat ik fijn vind.

In 2020 kun je weer een heleboel recensies, lijstjes en andere boek-gerelateerde artikelen verwachten op Marieke’s Books. Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge