Tips

3 tips om meer te lezen

Meer lezen willen we stiekem allemaal wel. Hoe krijgen we anders die grote TBR stapel weg. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Vandaag de 3 tips die mij heel erg helpen om meer te lezen op een dag. 

Heb altijd een boek bij je

Deze tip heeft mij echt enorm geholpen om meer te gaan lezen. Eerst las ik namelijk alleen maar als ik thuis op de bank zat. Maar als ik het dan druk had, dan schoot het lezen er bij in. Nu heb ik altijd een boek op mijn telefoon staan. Op die manier kan ik altijd een stukje lezen. Daarnaast gebruik ik ook mijn ereader voor onderweg en thuis lees ik nog vaak een fysiek boek.

Op deze manier lees ik ook meerdere boeken tegelijk. Zelf heb ik daar geen moeite mee, zolang het maar boeken uit verschillende genres zijn, zodat ik ze niet door elkaar ga halen. Maar jij hoeft natuurlijk niet meerdere boeken tegelijk te lezen, je kunt ook overal je currently reading mee naar toe slepen.

Ga eerder naar bed of sta eerder op

In de meeste posts over ‘meer lezen’ zie ik de tip om je leestijd in te plannen. Maar in mijn ogen wordt lezen dan meer een verplichting. Natuurlijk zijn er momenten waarop je je leestijd moet plannen, vooral als het boek bijna terug moet naar de bieb of het boek dat je vooruit mag lezen al bijna uitkomt. Maar lezen moet in mijn ogen wel echt leuk blijven.

Daarom dan ook de tip om gewoon iets eerder naar bed te gaan. Want zeg nou zelf. Kun je dat laatste uurtje van de dag niet beter besteden aan lezen dan aan doelloos op Facebook surfen? Ben je meer een ochtendmens? Sta dan eens een half uurtje eerder op om dan lekker te lezen. Super goed begin van de dag!

Leg een boek weg als je hem niet leuk vindt

Dit is iets waar ik zelf soms heel veel moeite mee heb. Ik wil heel graag boeken gewoon uitlezen. Dit komt omdat de schrijver/schrijfster er toch heel veel tijd in heeft gestoken en ik het boek een eerlijke kans wil geven. Maar als ik me door de eerste 100 bladzijdes moet worstelen en dan nog niet in het verhaal zit, dan gaat het boek echt aan de kant. En zoals Frank Zappa ooit zei:

So many books, so little time

Tell me, wat is jouw ultieme tip om meer te lezen? En kun jij een boek wegleggen als je hem niet leuk vindt?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge