Lijstjes

3x waarom een buddyread zo leuk is

Af en toe doe ik een buddyread. Maar wat is dat nou? Bij een buddyread ga je gezellig samen met een ander persoon hetzelfde boek lezen en er daarna samen over praten. Maar wat is er nu zo leuk aan een buddyread?

Nieuwe boeken leren kennen

Bij een buddyread kiest je buddy vaak een boek die al super lang op je lijstje staat. Of een boek waarvan je eigenlijk niet meer wist dat hij op je lijstje stond. En juist dat zorgt ervoor dat een buddyread zo leuk is! Pas las ik bijvoorbeeld De Beer en de Nachtegaal en dit is een boek wat echt al een ontzettend lange tijd op mijn lijstje stond. Maar toen kwam Priss en die vroeg of we konden buddyreaden. Ja leuk!

Zo heb ik ook eens de Twilight serie met een groepje meiden gebuddyread. Ontzettend leuk en daardoor was ik eindelijk gemotiveerd om die serie op te pakken.

Samen over het verhaal praten

Via Whatsapp, Goodreads berichtjes of mail communiceren over het boek. Wat vond je van dit stuk? En wat vind jij van die ene relatie die zich ontwikkeld? Of van het gedrag van de hoofdpersoon? Maar nog leuker zijn de vragen over het vervolg van het boek. Samen speculeren over de afloop van een situatie of over de afloop van het hele boek. Hoe denk jij dat het afloopt?

Beter stilstaan bij het verhaal

Doordat je met iemand anders leest, krijg je ook andere meningen en ideeën over het boek mee. De één ervaart een verhaal namelijk anders dan de ander. En dat is juist enorm leuk. Daar waar jij de hoofdpersoon heel leuk vond, vind de ander hem/haar misschien wel heel erg vervelend. En misschien ziet je buddy wel iets van te voren al aankomen en jij nog niet.

Ik ben groot fan van een buddyread op z’n tijd. Heerlijk om samen te kletsen over boeken. Heb jij wel eens een buddyread gedaan? Hoe vond je dat?

0 Comments

  1. Ahhh buddyreads zijn inderdaad echt leuk! Vind het zelf altijd nog wel lastig om leestempo’s af te stemmen, maar het is gewoon zo gezellig om samen in een boek bezig te zijn 😀

  2. Buddy’s zijn zo leuk! Met de Feelgood club op Hebban doen we dit eigenlijk al vanaf het begin en het is zo leuk om gelijk met elkaar over het boek te kunnen kletsen!

  3. Ik was eerst een beetje huiverig over buddyreaden maar nu ik dit zo lees snap ik het wel. Vooral dat je nieuwe inzichten krijgt in het boek 🙂 lijkt me nog wel leuk om een keertje te doen!

  4. Hoe vind jij je buddy read? Zijn dat meest vrienden/vriendinnen van je of kom je op andere manieren ook in contant met een buddy read?

    1. Ik ben erg actief in de groep Books Ever After op Goodreads. Hier heb ik erg veel leuke lezers gevonden waarmee ik dus af en toe een buddyread doe. Maar ook vind ik zo af en toe een buddy via Instagram. Als iemand het heeft over een boek dat jij ook op je lijstje hebt, dan kun je diegene bijvoorbeeld een berichtje sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge