Tips

4X mijn favoriete boekensites

books boeken favorieten boekensites

Ik hou van boeken, maar dat had je vast ondertussen wel door. Naast lezen hou ik ervan om mijn passie voor boeken te delen met andere lezers. Maar waar vind je die? Je gaat niet zomaar de straat op om andere lezers te vinden. Maar waar zoek je dan wel? Ik heb een aantal boekensites die ik bijna dagelijks bezoek om medelezers te ontmoeten. Of om nieuwe boeken te ontdekken. Of om gewoon mijn passie te delen. 

Hebban

Hebban is de grootste en meest actieve lezerscommunity in Nederland en Vlaanderen. Er zijn dus ook eigenlijk alleen Nederlandse lezers te vinden. Ik ben er niet zo actief als op Goodreads, maar zo af en toe plaats ik een review of doe ik mee met een leesclub.

Zo’n leesclub is ontzettend vet, al moet je wel worden ingeloot. Als je wordt ingeloot, wordt het boek naar je opgestuurd en kun je beginnen met lezen. Met de andere ingelote leden ga je na het lezen een discussie voeren over de inhoud van het boek. Ik doe op dit moment mee met mijn eerste leesclub , dus ik ben nog niet zo ervaren. We lezen nu samen de Macht van Naomi Alderman en ik vind het enorm leuk!

Goodreads

Veel Nederlandse lezers blijken dit platform nog niet te kennen, maar het is zó ontzettend leuk! Vooral omdat je ook heel veel internationale lezers zult vinden. Op dit platform werd mijn liefde voor boeken weer aangewakkerd, dankzij de groep Books Ever After.

Ik vind het heerlijk om op Goodreads rond te struinen, de status-updates van vrienden te zien en boeken op mijn shelves te plaatsen. Daarnaast kletsen in de groepen en allemaal leuke statistieken zien van mijn leesjaar.

Bookstagram

Bookstagram? Huh, dat lijkt wel erg op Instagram. Ja, dat klopt! Het is een community op Instagram waar lezers hun mooiste boekenfoto’s showen. En wauw, wat een creativiteit is daar te vinden. Ik vind het heerlijk om foto’s voor mijn eigen bookstagram te maken, maar ook om de foto’s van anderen te bewonderen.

Sommige heel uitbundig met allemaal bloemen, andere heel erg minimalistisch. En sommige bookstagrammers zijn enorm creatief met fotoshop, ook dat vind ik super vet om te zien. Zoals bijvoorbeeld Bronte van BookishBronte.

Netgalley

Op Netgalley kun je e-boeken aanvragen voordat ze gepubliceerd worden. Zo kun jij de nieuwste boeken al lezen voordat ze in de winkel liggen en wordt het boek al gepromoot voordat het verkocht wordt. Een win-win situatie dus voor beide partijen. Op Netgalley kun je ook boeken lezen die zonder aanvraag gelezen kunnen worden. Die download je en je kunt beginnen. Na een poosje is het wel de bedoeling dat je een review plaatst op Netgalley zelf. Door dit te doen krijg je een hogere review-percentage. Door veel boeken te lezen en deze ook te reviewen, word jouw aanvraag sneller goedgekeurd bij populaire boeken. En dat is super tof!

Zelf lees ik af en toe een boek van Netgalley, maar ook alleen als het boek mij aanspreekt. Ik ga niet zomaar boeken aanvragen, want voor je het weet wordt je geaccepteerd en dan zit je met dat e-boek. En daarnaast heb ik nog een gigantische stapel van boeken die ik nog graag wil lezen en anders kom ik daar niet meer aan toe.

Welke sites gebruik jij om andere lezers te ontmoeten? 

0 Comments

  1. Ik vergeet Hebban altijd… Ik zat al heel lang op goodreads voor ik uberhaupt hoorde over Hebban en ik heb nooit echt kunnen wennen aan de site, zelfs niet sinds de veranderingen.

    Ik gebruik netgalley regelmatig. Gezien ik in het engels blog ga ik geen boeken aanvragen bij nederlandse uitgevers. 🙂 Ik lees momenteel heel veel dus dan ga ik vrij vlot door een stapeltje heen. Al moet je er inderdaad wel oppassen met aanvragen. Soms dan krijg je ze allemaal tegelijk haha.

    1. Ik vergeet zelf Hebban ook wel eens. Op Goodreads hou ik m’n voortgang per boek bij, maar daardoor vergeet ik Hebban te updaten als het boek uit is. En volgens mij gebeurt dat expres, dat alle aangevraagde boeken tegelijk komen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge