Lijstjes

5 beste boeken van 2021

Ondanks dat het nieuwe jaar al begonnen is, wil ik toch nog graag even terugblikken op vorig jaar. Welke boeken hebben mij verrast? En waarom staan deze boeken in mijn top 5? Je leest het in dit artikel.

Spijt van jou – Colleen Hoover

Natuurlijk belandde die ”ene Colleen Hoover” die ik las meteen in mijn top 5. Deze schrijfster kan het gewoon niet fout doen. Haar boeken zitten zo goed in elkaar en nog geen enkel boek van haar heeft me teleurgesteld. Spijt van jou is een moeder-dochter roman, totaal iets anders dan wat ik eerder van haar las, maar net zo goed geniaal als haar eerdere werk. In 2022 wil ik zeker weer een verhaal van Hoover lezen!

Make a scene – Mimi Grace

Dit boek werd me aangeraden op Twitter, en wat ben ik daar blij mee! Het was lief, bevatte toffe hoofdpersonen en liet me meerdere keren hardop lachen. Ik was super enthousiast over de relatie die ontstond, ze waren zo leuk samen! En ik wilde telkens verder lezen. Ik hou enorm van de fake dating trope, en die is goed uitgewerkt in dit boek. Zeker een aanrader!

Mijn recensie vind je hier.

Set to music – Negeen Papehn

Set to music is een boek dat ik random koos op Netgalley, maar wat ben ik daar blij mee! Het verhaal volgt een rockster en een eerste hulp arts, die elkaar tegenkomen in het ziekenhuis. Het boek bevat zware onderwerpen, maar ik vond het heel mooi uitgewerkt. Ook vond ik het tof hoe we een kijkje in de Iraanse cultuur kregen via Darya en een beetje Mexicaanse cultuur via Anthonio. Nog een geweldig onderdeel van dit boek: de vele familie scènes die in het boek verwerkt zijn.

Omkijken naar morgen – Wendy Brokers

Wendy Brokers is dit jaar een van mijn favoriete schrijfsters geworden, dus het kon ook niet anders, of een van haar boeken stond in deze lijst. Deze hele trilogie is geweldig, maar Omkijken naar morgen vond ik de perfecte afsluiter. Het verhaal van Femke en Gus is lief, bevat meerdere lagen en liet me ook nog eens huilen. Heel fijn dat we door dit boek ook nog een kijkje in het leven van Fie, Jelle, Nate en Lize kregen. Hun verhalen waren dan wel afgelopen, maar gingen stiekem toch nog een beetje verder in dit boek.

Lieve Emmie Blue – Lia Louis

Het laatste boek in deze lijst heeft geen 5 sterren van mij gekregen, en toch heeft het deze lijst gehaald. Waarom? Omdat Lieve Emmie Blue me enorm is bijgebleven en ik nog regelmatig aan dat boek moet denken. Het begin was een beetje inkomen, maar daarna kon ik het boek maar moeilijk wegleggen. Nu, een paar maanden na het dichtslaan van het boek, denk ik nog aan dit prachtige boek. Mocht je dit boek nog niet gelezen hebben, dan raad ik het je van harte aan!

Wat waren jouw favoriete boeken van 2021? Ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge