Lijstjes

5 boeken die ik niet uit heb gelezen in 2022

Lezen | Marieke's Books

Soms heb je van die boeken waar je met veel enthousiasme aan begint, maar die je uiteindelijk niet uit leest. Boeken die je niet zo goed bevallen, een schrijfstijl die je tegenstaat of je leest andere boeken ondertussen waardoor je dit boek vergeet. In 2022 had ik ook een aantal van deze boeken. Benieuwd welke het zijn? Lees dan snel verder. 

Zoals ik in de introductie al liet doorschemeren, zijn er meerdere redenen waarom ik een boek niet uitlees. Soms beland het boek op mijn ‘later-nog-eens-proberen’-lijstje op Goodreads en soms op de ‘DNF’-lijst. DNF staat voor Did Not Finish en is de lijst die ik bij hou van boeken die ik ook niet meer op ga pakken, omdat ze me tegenvielen. Van beide lijsten heb ik boeken gehaald die in dit artikel voorbij zullen komen.

Zeis – Neil Shusterman

Een super populair boek, en dat is ook de reden dat ik dit boek oppakte. Iedereen was zo enthousiast! Ik begon het boek in de zomer, lekker buiten in het zonnetje. Ondertussen was ik op bladzijde 200 en toen heb ik het boek weggelegd. Het verhaal was oke, maar het boeide me eigenlijk niet zo veel. En het klinkt heel hard, maar waarom zou ik dan doorlezen? Ik was namelijk nog maar op de helft, dus het zou nog wel even duren voordat het boek uit zou zijn. Ik heb het boek dan ook weer teruggebracht naar de bibliotheek. Voor nu staat het boek op mijn later-nog-eens-proberen-lijstje en daar staat hij wel prima. Misschien pak ik het ooit weer eens op.

Spoiler Alert – Olivia Dade

Nog een boek wat ontzettend populair is. Spoiler Alert zag ik veel voorbijkomen op Instagram en het wekte mijn interesse. Maar al snel na het begin, kwam ik erachter dat deze schrijfstijl niet voor mij was. Ik kwam niet lekker in het boek en daardoor heb ik het boek toch aan de kant gelegd. Ook dit boek staat nu op mijn later-nog-eens-proberen-lijstje. Mocht ik het boek ooit weer eens oppakken, dan misschien als audioboek of in het Engels. Misschien dat ik er dan wel door kom. Het verhaal spreekt me namelijk nog steeds aan.

Vertrouwen of verliezen – Wendy Brokers

Ik heb al meerdere boeken van deze schrijfster gelezen en elke keer raakte ze me weer. Maar toen kwam Vertrouwen of verliezen en ik kwam niet zo lekker in het verhaal. Ik heb tot ongeveer de helft gelezen, maar toen had ik nog steeds niet echt een band met de personages en besloot ik het boek aan de kant te leggen. Geen idee of ik het ooit weer oppak. Voor nu staat het boek op mijn DNF-lijst en ga ik eerst andere boeken lezen.

Zeven dagen samen – Tia Williams

Een super populair boek wat ik begon als audioboek. Ik luisterde naar een paar hoofdstukken en er was/is niks mis met dit boek. Ik zat zelfs wel lekker in het verhaal. Maar toen werd mijn leven even hectisch, stopte ik met het luisteren van audioboeken en vergat ik dit boek compleet. Op dit moment heb ik het boek geleend via de bibliotheek, en ik ga het fysieke exemplaar dus nog proberen. Ik denk dat dit nog wel goed komt!

You’ve Reached Sam – Dustin Thao

Dit boek kocht ik afgelopen jaar en ik begon er meteen in. Zo kon het boek niet verdwijnen in de stapels boeken voordat ik het uit had gelezen. Vol goede moed begon ik, maar halverwege kwamen er allemaal andere boeken tussendoor, waardoor ik dit boek uit het oog verloor. Ik ben tot ongeveer bladzijde 100 gekomen en vond het, tot nu toe, een heel mooi boek. Ik ga dit boek dan ook zeker nog een keer verder lezen!


Lees jij wel eens een boek niet uit? En zo ja, welk boek heb jij niet uitgelezen dit jaar?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge