Lijstjes

5 gehypte boeken die ik niet zo leuk vond

boekenstapel

Ik ben enorm gevoelig voor hypes. Wordt er veel over een boek gepraat? Grote kans dat ik het boek binnenkort koop. Of ik stalk de bibliotheek, totdat ze hem binnen hebben, zodat ik de eerste ben die hem daar leent. Vaak zijn het ontzettend toffe boeken, maar soms ben ik enorm teleurgesteld zodra ik het boek dichtsla. Vandaag laat ik je mijn lijstje zien. 

Dit artikel bevat mijn mening. Voel je dus niet aangevallen als ik een van jouw favoriete boeken niet zo leuk vond. Natuurlijk mag je de boeken leuk vinden die hieronder staan. Ieder heeft zo zijn eigen mening. 

Wij leugenaars

Wij leugenaars

Nop, nop, nop! Dit boek vond ik echt helemaal niks! Ik kwam er maar moeilijk doorheen en vond het maar een saai boek. Er gebeurde eigenlijk niet zo veel en het einde vond ik niet echt geweldig helaas. Dankzij dit boek heb ik ook besloten dat ik nooit meer zo door een boek heen hoef te ploeteren. Vind ik het niks? Aan de kant met dat boek en op mijn DNF lijst. Er zijn veel te veel leuke boeken om te lezen.

Het meisje in de trein

Ik heb 3 maanden moeten wachten op mijn reservering van de bibliotheek. 3 maanden! Iedereen wilde hem tegelijk lezen en ik belandde op plek 14 in de wachtrij. Super stom. Zelfs mijn moeder heeft nog helpen zoeken of ze hem toevallig in de kringloop al tegenkwam, want dat wachten duurde lang. En toen was hij er en toen kon ik wel huilen. Hier had ik niet op gewacht? Ik verwachtte een super goed verhaal, maar kreeg een warrig verhaal met een nog warriger hoofdpersoon. Nee, dit was niet wat ik verwachtte.

 

Jenny Han

Always and Forver, Lara Jean

Deze trilogie vond ik mooi afgerond toen het nog een duologie was. Maar ik was te nieuwsgierig naar het 3e deel, dus besloot ik het ook te lezen. Maar wat een teleurstelling! Ik heb er pas een review over geschreven, die kun je hier vinden.

De belevenissen van een muurbloem

Dit is zo’n boek dat altijd al populair is geweest. Ik zie vaak updates op Goodreads over mensen die helemaal emotioneel werden door dit boek. Uhm, hebben zij een ander boek gelezen? Ik snap het echt niet. Ik kwam maar moeilijk door het boek heen en vond het maar saai. En ik vond de hoofdpersoon ook maar naar.

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe

Ik was zo benieuwd. Ik was zo teleurgesteld. En iedereen houdt van dit boek. Iedereen, behalve ik. Dit boek stond al op mijn TBR toen het nog lang niet vertaald was. En toen was het vertaald en móest ik het echt lezen. Maar ugh, ik was zo teleurgesteld. Dit was totaal niet wat ik me erbij voor had gesteld. Waar ging het verhaal heen? Wat is de verhaallijn? Ik had helaas totaal geen klik met Ari en ik was blij toen ik het boek dicht kon slaan.

Welk gehyped boek was voor jou niet zo’n succes? 

 

0 Comments

  1. Ah wow, iemand die De belevenissen van een muurbloem niet goed vond! Dat is heel zeldzaam haha. Ari & Dante vond ik wel erg goed, alleen had ik hele andere verwachtingen over het einde waardoor ik een tikkeltje teleurgesteld was (ik was juist heel benieuwd naar de broer van een van de jongens die in de gevangenis zat, maar daar werd helemaal niks mee gedaan). Zelf is iedereen hyped over De Selectie, terwijl ik die boeken juist helemaal niks vindt :’) Ieder zijn ding!

    1. Ik was zelf ook niet zo’n fan De Selectie, helaas. Gelukkig heeft iedereen een andere mening, want anders zouden alle recensies maar saai zijn haha! 😉

  2. Ik vond Wij Leugenaars ook niet zo leuk, helaas… Ari & Dante vond ik dan weer wel erg mooi! Ik vond zelf De Bijzondere Kinderen en Stad van Beenderen teleurstellend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge