Lijstjes Tips

5x romantische tips voor de zomer

De zomer. Het seizoen waarin ik heel graag romantische boeken lees. Heerlijk om in het zonnetje met zo’n boek even weg te dromen. Vandaag deel ik 5 tips met je. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De bromance boekenclub - Lyssa Kay Adams | Marieke's Books

De Bromance Boekenclub – Lyssa Kay Adams

In De bromance boekenclub volgen Gavin en zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat, maar echt heel erg zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, besluit hij zijn vrienden in te schakelen. En die hebben een oplossing, namelijk de Bromance Boekenclub. In het geheim ontmoeten ze elkaar en praten ze over de boeken. Aan de hand van deze boeken proberen ze Gavin klaar te stomen voor de ultieme hereniging met Thea. Maar zijn al die tips wel genoeg?

Dit boek is gewoon hilarisch. Het bevat toffe personages en is erg goed uitgewerkt. Hoe kom je als schrijfster op zo’n idioot idee?

Recensie: De bromance boekenclub

The happy ever after playlist – Abby Jimenez

Twee jaar na het verliezen van haar verloofde, heeft Sloan Monroe nog steeds moeite haar leven op de rit te krijgen. Op een dag springt er een hond bij haar in de auto. Zijn baasje is nergens te bekennen. Sloan smst de eigenaar van de hond, maar krijgt maar geen antwoord. Ze besluit hem dan maar zelf te houden en met de hond aan haar zijde voelt ze zich steeds meer haar oude zelf. Maar dan zoekt de eigenaar toch contact met haar en hij wil zijn hond terug. Hij was op tour in Australië en kon daardoor geen contact opnemen. Maar Sloan geeft haar hond niet zomaar terug. Maar wat nou als deze Jason toch wel van zijn hond houdt?

Dit is zo’n super fijn verhaal! Lief, fluffy en een tikkeltje voorspelbaar, maar de personages maken alles goed. Dit is echt zo’n boek dat je maar moeilijk weg kan leggen. Jimenez’ schrijfstijl is ontzettend prettig en ik vloog door het boek heen. The happy ever after playlist is een boek dat je wil uitlezen, omdat je wil weten hoe het afloopt, maar aan de andere kant wil je ook niet dat het voorbij is.

Gek van Clemenine – Lex Martin

Clementine Avery heeft na een aantal traumatiserende ervaringen daten afgezworen. Ze wordt vaak gesloten of bitchy genoemd, maar dat maakt haar niet uit. Niemand dichtbij laten komen is veilig. Helemaal nu de hele campus in de ban is van een vermiste studente.

Alles verandert wanneer Clementine zich per ongeluk ingeschreven blijkt te hebben voor het vak Romantische fictie schrijven. Daar heeft ze helemaal geen inspiratie voor! Dan ontmoet ze de knappe Gavin Murphy. Hij is meer dan bereid om haar te helpen wat steamy inspiratie op te doen. Puur en alleen om haar te helpen met haar opdracht, natuurlijk…

Waar moet ik beginnen? Dit boek is zo ontzettend fijn! Het luisterboek is 11,5 uur lang, maar toch heb ik het boek in 2 dagen geluisterd. Ik kon het maar moeilijk wegleggen en wilde continu weten hoe het verhaal verder zou gaan.

Ben je op zoek naar een fijne new adult waar persoonlijke groei en vertrouwen centraal staan? Kijk dan zeker eens of Gek van Clementine iets voor jou is! 

Recensie: Gek van Clementine

De laatste brief – Rebecca Yarros

Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling en runt nu, vijf jaar later, een bed & breakfast. Ze heeft per brief contact met Beckett, die met haar overleden broer in het leger zat. Dan komt Beckett zonder dat ze het weet terug van uitzending en gaat hij in haar B&B logeren om haar te helpen. Zij moet daar niets van hebben, ze kan het toch wel alleen? Maar haar kinderen zijn gek op hem.

Dit boek is zo emotioneel en zo ontzettend prachtig! Dit is geen luchtig zomers verhaal, maar wel een verhaal dat je deze zomer zou moeten oppakken. Yarros speelt met je emoties en je kunt niet anders dan alle personages in je hart sluiten. Wat een geweldig boek is dit.

Get a life, Chloe Brown – Talia Hibbert

Zoals de titel al aangeeft, volgen we Chloe in dit boek. Ze is een chronische-zieke computer-geek met een doel, een plan en een lijst. Nadat ze een bijna-dood ervaring had, heeft ze een paar dingen bedacht om weer een leven te krijgen. Nummer 1 heeft ze af: ze is verhuisd uit haar ouderlijk huis en ze woont nu op zichzelf. De volgende punten op de lijst?

  • Een dronken nacht uit
  • Op een motor rijden
  • Gaan kamperen
  • Fijne seks hebben, zonder dat het iets betekent
  • De wereld over reizen met niets meer dan handbagage
  • En… iets slechts doen

En nu heeft Chloe iemand nodig die haar leert om slechte dingen te doen en ze weet precies wie ze daarvoor moet vragen.

Get a life, Chloe Brown was zo lief, grappig en gewoon geweldig.Ik heb meerdere keren hardop moeten grinniken om dit boek. De schrijfstijl van Hibbert leest vlot en zit vol humor. Ook heb ik een traantje weg moeten pinken. Een boek dat zoveel emoties los kan maken, dat moet wel gewoon een fantastisch boek zijn. Dit is een van mijn favorieten van 2020.

Recensie: Get a life, Chloe Brown

Extra aanrader: Xeni – Rebekah Weatherspoon

In Xeni volgen we de gelijknamige dame Xeni en Mason. Zij wil de erfenis van haar tante claimen, maar daarvoor moet ze trouwen. En niet zomaar met iemand. Nee, haar tante heeft ook al iemand uitgekozen waar ze mee moet trouwen en die persoon is Mason. Ze moeten 30 dagen getrouwd blijven en dan kunnen ze allebei hun erfenis claimen. Dat moet lukken toch?

Ohhh dit was zo’n fijn boek! Xeni en Mason zijn zo lief voor elkaar. De interactie tussen die twee was echt geweldig. Oprecht geïnteresseerd in elkaars leven en zoveel respect voor elkaar. Ze praatten over alles en luisterden ook echt naar elkaar. En er is zoveel chemie tussen de hoofdpersonen!


Heb jij nog aanraders voor de zomer? Laat dan vooral een reactie hieronder achter!

 

 

6 Comments

 1. Je bent geweldig van Jill Mansell. Leest/luistert lekker weg en gaat zonder het zwaar te maken ook nog eens over een serieus maatschappelijk onderwerp: orgaandonatie.

  Verder de Edelsteentrilogie, alleen al vanwege de prachtige covers en de ondertitel: eindeloos verliefd.

  En twee YA’s die je in bijna ieder seizoen kunt lezen: Love, Simon en PS I Love You.

  1. Afgelopen week heb ik mijn eerste Jill Mansell gelezen en die beviel best goed. Op naar meer boeken van haar. Ik zal zeker Je bent geweldig even opzoeken, want dat klinkt wel als een boek voor mij.

   De Edelsteentrilogie heb ik al een aantal keer vastgehad in de bibliotheek en toch elke keer weer teruggezet. Misschien de volgende keer toch maar meenemen?

   En je laatste tips zijn echt geweldig. Ik ben echt helemaal gek op Simon!
   Marieke onlangs geplaatst…Wrap up | juni 2020My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge