Kletsen

De struggles van een lezer

Wrap up en TBR books

Lezen lijkt een hele rustige bezigheid. Maar ook lezers hebben problemen waar ze tegenaan lopen. Ik in ieder geval wel! Denk bijvoorbeeld aan mensen die continu tegen je blijven praten, of geen lekkere leeshouding kunnen vinden. Of zo in je verhaal zitten dat je vergeet dat je in de zon zit… Hallo rode huid! En zo heb ik er nog een paar.

Gebroken rug bij een paperback

Dit gebeurt mij eigenlijk zelden. Ik ben altijd super voorzichtig met mijn boeken,want dan staan ze nog zo mooi in de kast. Maar zodra een boek ongeveer 400 bladzijdes is, dan is het onvermijdelijk. Met de Macht van Naomi Alderman had ik dit probleem. Hoe hard ik ook probeerde, op een dag had het boek toch een gebroken rug.

Je zit net lekker in het verhaal en dan moet je plassen

Dat zul je net zien. Lekker middenin je verhaal en dan moet je in een keer naar het toilet. Of je krijgt in een keer dorst of zin in iets te eten. Of nog erger: het is tijd voor het avondeten. Met avondeten ben je al snel een half uur kwijt. Een half uur waarin lezen niet/nauwelijks lukt.

Ze zijn soms zo duur, vooral de nieuwere boeken

Ik weet dat we in Nederland vastzitten aan de vaste boekenprijs. Helaas wel.. Daardoor is een boek al snel 20 euro. En ik als student heb daar meestal geen geld voor. Gelukkig heb ik een bieb-abonnement, waar ik veelvuldig gebruik van maak. Of ik ga een keertje naar een Engelse boekwinkel. Genoeg boeken om te lezen gelukkig!

Ze zijn zo zwaar,

vooral als je met meer dan 1 boek rondloopt. In het weekend neem ik altijd een boek mee naar mijn ouders, maar soms heb ik die al bijna uit, dus dan moet er nog eentje mee. En dan wordt het toch wel zwaar.

Ze nemen zoveel ruimte in op je plank

Of misschien ben ik de enige met dat probleem? Ik heb een bakkerskast op mijn kamer en daarvan heb ik 2 planken voor boeken. Maar nu zitten ze vol. Helemaal vol. Hoe kan dat nu weer? Ik ben nog maar 2 jaar fanatiek boeken aan het verzamelen. Zoveel heb ik er toch nog niet? Misschien moet ik nog maar een plank van de kast gebruiken voor boeken. Of misschien koop ik wel een wandplank, om daar nog boeken op te zetten.

Welke struggles herken jij?

0 Comments

  1. Om een boek te lezen, heb ik concentratie nodig. Iemand die mij stoort tijdens het lezen, verstoort die concentratie. Dan kan ik weer opnieuw beginnen. Toch kan ik er niet boos om worden.
    Erger vind ik om een boek te lezen, waar totaal geen ritme in zit. Het grijpt mij dan niet. Dan raak ik geïrriteerd. Zonde van de tijd.

    1. Een boek zonder ritme is inderdaad erg hinderlijk. Daardoor kom je niet lekker in het verhaal en soms moet je dan zelfs door het boek heen ploeteren. Erg jammer als dat het geval is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge