Recensies

5x waarom je the love hypothesis van Ali Hazelwood moet lezen

recensie afbeelding The love hypothesis

Yay, mijn eerste 5-sterren recensie van het jaar! Vandaag lees je waarom jíj ook The Love Hypothesis zou moeten lezen. 

Waar gaat The love hypothesis over?

As a third-year Ph.D. candidate, Olive Smith doesn’t believe in lasting romantic relationships–but her best friend does, and that’s what got her into this situation. Convincing Anh that Olive is dating and well on her way to a happily ever after was always going to take more than hand-wavy Jedi mind tricks: Scientists require proof. So, like any self-respecting biologist, Olive panics and kisses the first man she sees.

That man is none other than Adam Carlsen, a young hotshot professor–and well-known ass. Which is why Olive is positively floored when Stanford’s reigning lab tyrant agrees to keep her charade a secret and be her fake boyfriend. But when a big science conference goes haywire, putting Olive’s career on the Bunsen burner, Adam surprises her again with his unyielding support and even more unyielding… six-pack abs.

Suddenly their little experiment feels dangerously close to combustion. And Olive discovers that the only thing more complicated than a hypothesis on love is putting her own heart under the microscope.

Wat vond ik er van?

Dit boek is gewoonweg geweldig. Zo, ik heb het gezegd! Dat is eigenlijk alles wat je over het boek moet weten. Maar als ik je nog meer moet overtuigen, dan is hier een lijst van redenen om dit boek op te pakken.

  1. Dit boek is niet neer te leggen! Ik las het op elk mogelijk mogelijk moment: in de trein naar stage, als ik even pauze had op stage, als ik terugreisde naar huis, onder het koken en ook nog voordat ik ging slapen. Het boek hield me vast en ik moest en zou verder lezen. Ik las het alleen niet onder mijn ontbijt, want dan zou ik waarschijnlijk te laat op stage komen.
  2. Olive en Adam zijn echt geweldig samen. Ze zijn zo ontzettend lief en ik werd helemaal vrolijk van hun interactie. Ze hebben al vrij snel inside jokes, die me hardop lieten lachen. Hun karakters passen echt perfect bij elkaar en ze zijn enorm swoony.
  3. Het verhaal speelt zich grotendeels af op de universiteit, waar Olive en Adam allebei een biologisch onderzoek uitvoeren. Olive doet onderzoek naar alvleesklierkanker, wat een medisch biologisch onderwerp is. En laat ik nou toevallig net medisch biologie studeren. Het was zo leuk om alle biologische vaktermen terug te lezen en te zien dat Olive dezelfde struggles met onderzoek heeft als iedere andere onderzoeker (ik dus ook!). Resultaten die niet significant zijn, labgenoten die je pipetten stelen. Allemaal erg herkenbaar.
  4. Het verhaal van Olive en Adam zit echt heel goed in elkaar. Je ziet Olive een enorme persoonlijke groei doormaken en ze wordt daardoor nog leuker dan dat ze al was. Adam maakt ook veranderingen door, en wordt steeds iets losser en ook cuter.
  5. Naast dat dit boek echt ontzettend swoon-worthy is, behandeld het ook nog belangrijke onderwerpen. Hierdoor is het verhaal meer dan alleen een los liefdesverhaal (waar ook niks mis mee is), maar heeft het ook diepgang. Ook zonder dit stuk had The love hypothesis 5 sterren gekregen, maar dit aspect maakt het verhaal wel echt af.

The love hypothesis wordt dit jaar vertaald door The House of Books en komt uit in juni! Ik vind het zo leuk dat nóg meer mensen kunnen gaan genieten van dit verhaal. Mocht je geen Engels lezen, krijg je gelukkig alsnog de kans om dit pareltje ook te lezen!

2 Comments

  1. Gelukkig heb jij er wel van kunnen genieten! Ik vond het de hele hype niet waard en gaf het slechts twee sterren. Ik weet ook niet of het aan het Engels of aan het verhaal ligt. Ik ga misschien nog even denken over de vertaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge