Recensies

67 seconden – Jason Reynolds

67 seconden - Jason Reynolds | Marieke's Books

Met Sinterklaas kreeg ik dit toffe boek, maar door drukte kwam het er maar niet van om ‘m te lezen. Gelukkig is het nu in januari een stuk rustiger en had ik eindelijk tijd om dit boek te lezen. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat het verhaal over?

Will staat in de lift voor 67 seconden. Hij moet 7 verdiepingen naar beneden en hij heeft een pistool bij zich. Zijn broer Shawn is vermoord en Will weet wat er nu van hem verwacht wordt. Er zijn namelijk 3 regels: niet snitchen, niet huilen en wraak.

Op elke verdieping stapt er iemand in en Will krijgt steeds een klein stukje van een groter verhaal. Hij is op weg om het juiste te doen.. toch? Hij begint steeds meer te twijfelen aan zijn bestemming.

Wat vond ik er van?

Het eerste wat op valt aan dit boek is de vrije versvorm waarin het boek geschreven is. Korte zinnetjes door het hele boek heen. Ook is er gespeeld met het plaatsen van woorden in de ruimte. De woorden staan niet allemaal links op de pagina. Soms staat er een woord juist los van de anderen, om er extra nadruk op te leggen. Soms staan de woorden over de hele pagina verspreid.

Ik heet
Will
William
William Holloman.

Het tweede wat op valt zijn de ’titel’pagina’s. Per verdieping dat de lift stopt, staat er bij op welke verdieping de lift nu is. Het boek vertelt dus een verhaal dat niet alleen uit woorden bestaat, maar ook uit visuele aspecten. Geen enkele bladzijde in het boek is ook volledig wit, wat het boek een beetje een ruig tintje geeft, wat erg goed bij het verhaal past.

Gedurende het verhaal volgen we Will. Al zijn emoties zijn in dit verhaal verwerkt en het is echt een rauw verhaal. Hartverscheurend om te lezen over een broertje die zijn grote broer moet missen. Die gewoon echt niet weet wat hij moet doen, totdat hij zich de 3 regels weer herinnert. Niet snitchen, niet huilen en wraak. Duidelijke regels. Deze regels komen door het hele boek weer terug.

Dit boek is echt prachtig. Het verhaal van Will is heel rauw en vol met emoties. Het boek greep me naar de keel en liet me niet meer los. Een boek waar ik nog lang over na zal denken.

67 seconden – Jason Reynolds – Blossom Books – 306 pagina’s – 9789463491273 – €17,50 – ★★★★☆

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge