Currently reading

7 boeken in 7 dagen challenge – hoe ging dat?

Afgelopen week deed ik samen met Judith, van JudithBlogtSolo, een challenge. Van zondag 24 mei tot en met zaterdag 30 mei gingen we proberen om 7 boeken te lezen. Is dat gelukt? En welke boeken heb ik gelezen? Je leest het in deze blogpost.

Spontaan idee

Op Twitter zag ik Judith praten over deze challenge. ‘Ha, die is gek!’, was mijn eerste gedachte. Wie wil er nu vrijwillig zoveel druk op zichzelf leggen door 7 boeken in 1 week te willen lezen? Toch was mijn aandacht wel getrokken. Mijn TBR is zo groot en er zijn nog zoveel mooie boeken om te ontdekken, waarom zou ik mezelf dan niet een beetje uitdagen en zo mijn TBR verkleinen? En daarnaast heb ik door alle maatregelen meer tijd om te lezen dan normaal.

Spontaan besloot ik dan ook mee te doen. Ik maakte geen TBR van te voren en besloot gewoon te gaan lezen waar ik zin in had. En zo begonnen we.

Hoe ging het?

Eigenlijk best wel lekker! Ik las helaas net geen 7 boeken, maar heb de week afgesloten met 6,5 boek. Het is wel ontzettend intens om deze challenge te doen en daar had ik niet helemaal over na gedacht. Je bent eigenlijk continu bezig met de challenge. Elk ‘leeg’ momentje heb ik gelezen. Nu was het gelukkig heerlijk weer, dus ik kon lekker in de tuin lezen. En ik heb zoveel mooie boeken gelezen deze week, dat maakte deze challenge ook wel heel leuk.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik op zaterdag wel klaar was met deze challenge. Ik begon de dag met het vooruitzicht dat ik nog 2 boeken ‘moest’ lezen en dan lees je toch niet zo lekker relaxt als normaal. Nadat ik Wanna Bet? uit had, besloot ik het dan ook voor gezien te houden. Full Disclosure van Camryn Garrett zou mijn 7e boek zijn geweest, maar deze heb ik dus nog niet uitgelezen.

Welke boeken las ik?

  • Snowed In – Navessa Allen
  • Gevaar (Royals #5) – Erin Watt
  • Het begint met een blik – Kelly Moran
  • Vergeet me niet – Mhairi McFarlane (heb ik niet uitgelezen, want ik kwam er niet doorheen)
  • Het begint met een kus – Kelly Moran
  • Onverbeterlijk – Lisette Jonkman
  • Wanna Bet? – Talia Hibbert

Zou ik het nog een keer doen?

Ik denk het wel! Maar dan niet meteen volgende week weer haha. Eerst maar eens even de recensies gaan uitschrijven van de boeken die ik tijdens deze challenge gelezen heb.

De volgende keer ga ik ook zeker een TBR maken van tevoren. Dan kies ik boeken waarvan ik weet dat ze lekker weg zullen lezen, of boeken die niet zo dik zijn.

Aan de ene kant werkt deze challenge heel motiverend, want je kunt lekker veel boeken van je TBR lezen, maar door het ‘moeten’ leg je jezelf toch wel veel druk op. Niet perse verkeerd, maar ik heb wel besloten dat ik deze challenge nooit voor een volledige maand ga doen. Het is een toffe challenge, dat zeker!

Heb jij wel eens deze challenge geprobeerd? Of zou je het een keer willen proberen?

2 Comments

    1. Ik zou luisterboeken zeker mee laten tellen! Een boek is een boek, of je hem nu luistert of leest. Nu was ik zelf deze week voornamelijk boeken uit mijn eigen kast aan het lezen en sloot ik Kobo Plus af, dus vandaar dat ik geen luisterboeken geluisterd heb. Voor een volgende keer wil ik die zeker ook gaan laten meetellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge