Lijstjes

7x mijn favoriete boeken van 2018

Rainbow bookshelves

Het jaar is bijna afgelopen. Hoog tijd dus om weer lijstjes te gaan maken. Vandaag op het programma: mijn favoriete boeken van 2018. Benieuwd welke boeken mij van m’n sokken hebben geblazen? Lees dan snel verder!

Even vooraf, deze boeken staan niet volledig op volgorde. Ik kan daar echt geen keuze in maken. Wel weet ik dat De Deal mijn allerfavorietste boek van het 2018 is, dus die staat wel echt op 1.

De deal – Elle Kennedy

Elle Kennedy is ‘de helft van’ Erin Watt en dat maakte me enorm nieuwsgierig naar dit boek. Het klonk als het ideale boek voor mij en dat was het ook! Een hele fijn new adult, met een fijne schrijfstijl en leuke personages. Dit boek is zelfs zo leuk dat ik het al herlezen heb dit jaar. En ik heb het gevoel dat ik dit boek nog wel eens ga herlezen, want het is zo leuk!

Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

The Kiss Quotient was een boek dat ik continu voorbij zag komen op Goodreads. Iedereen was lyrisch erover. Het duurde een poosje voordat ik doorhad dat Zoen me tot ik zwicht de Nederlandse versie van the Kiss Quotient was, maar toen ik dat eenmaal wist, moést ik dit boek gaan lezen. En wat een heerlijk verhaal! Fijne hoofdpersonen en een leuke verhaallijn. Ik heb er van genoten!

Een jaar met jou – Julia Whelan

Dit is zo’n onverwacht pareltje. Een jaar met jou werd heel veel geprezen op Nederlandse bookstagrams, maar ik was van mening dat het niks voor mij was. Ik ben alleen heel erg vatbaar voor hypes, dus binnen de kortste keren had ik het boek toch geleend bij de bibliotheek en dat beviel me heel erg goed! Het is een prachtig verhaal met een hele mooie boodschap.

The Notebook - Nicholas Sparks | Marieke's Books

The notebook – Nicholas Sparks

Dit boek stond al 3 jaar ongelezen in mijn boekenkast. Hoog tijd om het eens op te pakken. En wat een verhaal.. Echt prachtig! Het boek is best wel kort, maar zit zo vol met emoties. De film vind ik prachtig, maar misschien vind ik het boek nog wel veel mooier. Een echte aanrader!

Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Dit is zo’n boek waar veel mensen enthousiast over waren, maar waardoor ik van mening was dat het niks voor mij was. Het gaat namelijk over Eliza en zij maakt haar eigen webstrip. Ik heb helemaal niks met strips, dus dan is dit boek toch ook niks voor mij? Maar nee, ik vond het echt een fantastisch boek! Ik zat er middenin en vond Eliza een geweldige hoofdpersoon. Ik was zelfs een beetje teleurgesteld toen ik al bij de laatste bladzijde was aangekomen.

It ends with us Colleen Hoover | Marieke's Books

It ends with us – Colleen Hoover

Als groot fan van Colleen Hoover moet ik natuurlijk ál haar boeken lezen en daar ben ik dit jaar mee begonnen. It ends with us is een hartverscheurend boek. Eigenlijk wil je de hele tijd doorlezen en zo snel mogelijk weten hoe het verhaal verder gaat, maar aan de andere kant wil je ook niet dat het boek uit is. Hoover’s schrijfstijl vind ik echt geweldig en ik ga in 2019 dan ook verder met de rest van haar boeken.

Verleiding (Royals #1) – Erin Watt

Door Verleiding, het eerste deel van de Royals-serie, werd ik verslaafd aan deze serie. De boeken lezen lekker vlot, Ella is erg tof en de Royals zijn erg leuk. De boeken zijn niet heel erg zwaar, maar bevatten genoeg plotwendingen om het interessant te houden. Met dit eerste boek in de serie is een nieuwe verslaving begonnen.


Als jij 1 boek moest kiezen, wat is dan het beste boek dat jij in 2018 hebt gelezen?

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge