Lijstjes

7x mijn minst favoriete boeken van 2018

Rainbow bookshelves

Naast dat ik het heerlijk vind om lijstje te maken van de boeken die ik tof vond, wil ik ook graag een lijstje maken van de boeken die ik minder tof vond. Boeken waarvan ik een te hoge verwachting had en die mij tegen vielen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Disclaimer: Dat ik deze boeken niet zo tof vond, betekent niet dat jij ze niet leuk mag vinden of niet mag lezen. Juist graag! Mocht je een andere mening hebben over deze boeken, dan mag dat! Zin om er over te praten? Leuk! Laat dan vooral een reactie achter. Mijn mening is ook maar een mening.

Als je op de titels klikt, dan kom je bij mijn recensies uit.

Een dag in december – Josie Silver

Ik kreeg van LS Amsterdam een super tof pakketje waar dit boek in zat. Het klonk als de ultieme december-read, maar dat was het totaal niet voor mij. Ik ergerde me erg aan de leugens die in het boek worden verteld. In mijn ogen is niemand eerlijk tegen elkaar of tegen zichzelf en dat ging mij tegenstaan.

Love, Life and the List – Kasie West

De boeken van Kasie West krijgen normaal gesproken 4 of 5 sterren. Toen kwam daar Love, Life and the List en toen kwam ik daar op terug. Ik vond het een verschrikkelijk boek. Heel erg onrealistisch en ik voelde totaal geen chemie tussen de hoofdpersonen. Dan is het wel moeilijk om met ze mee te voelen. Ik was echt opgelucht toen ik het boek uit had.

Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps

Femke volg ik al langere tijd op Instagram en haar blog. Ik was dan ook door het dolle heen dat ze een boek ging uitbrengen. Dat enthousiasme bekoelde al snel, want dit was geen boek voor mij. Ik kon me af en toe totaal niet verplaatsen in de tekst en soms vond ik het zelfs zeuren. Conclusie? Ik blijf Femke lekker volgen, maar haar boek was niks voor mij.

Always and Forever, Lara Jean – Jenny Han

Ik ben echt heel erg fan van deze serie. Deel 1 en 2 vond ik super tof en de film heb ik ook al meerdere keren gezien. Maar in deel 3 voelde ik het niet. Lara Jean vond ik een zeurkont, Kitty vond ik niet leuk meer en zelfs Peter vond ik niet zo leuk meer. Enorm jammer, vooral omdat ik de eerdere delen wel heel erg tof vond. Ik doe dus graag alsof dit maar een tweeluik is in plaats van een trilogie.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dit boek was echt veel te zweverig voor mijn doen. Het klonk ontzettend goed, maar eigenlijk had ik na 20 bladzijden al wel weer genoeg gelezen. Heel jammer, maar gelukkig had ik het boek bij de bibliotheek geleend, dus kon ik hem weer gewoon terugbrengen.

Jij en ik & andere verhalen – Jojo Moyes

Het eerste, en daarmee ook het grote, verhaal bleek ik al te kennen. De andere verhalen vond ik niet leuk. Niet lief, niet romantisch, gewoon niet. En daar baalde ik heel erg van. Jojo Moyes is zo’n schrijfster waarvan ik de boeken óf heel erg tof vind óf totaal niet. En dit was een duidelijk gevalletje van totaal niet.

Furthermore – Tahereh Mafi

Ik kwam echt niet door dit boek heen. De Shatter me-serie staat bij mij bekend als lekker vlot lezend, maar dat was bij dit boek ver te zoeken. Omdat ik toch enorm fan ben van Tahereh vond ik het moeilijk om dit boek weg te leggen. Uiteindelijk heb ik toch besloten te stoppen, want ik vond lezen op een gegeven moment niet eens leuk meer. Gelukkig is dat gevoel snel weer weg gegaan.


Heb jij boeken die je niet zo tof vond dit jaar? Laat het me weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge