Lijstjes

7x romantische aanraders voor Valentijnsdag

7x romantische boeken voor Valentijnsdag | Marieke's Books

Valentijnsdag. Hoog tijd om lieve romantische boeken te gaan lezen. Vandaag zet ik mijn favorieten op een rijtje. Heb je nog aanbevelingen nodig? Kijk dan snel mee! 

Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

De lijst beginnen we met een lief verhaal over Holland en Calvin. Calvin is een straatmuzikant en Holland leert hem toevallig kennen. Hij doet auditie voor een musical en daardoor krijgt hij mooie kansen toegeworpen. Maar dan blijkt zijn studentvisum verlopen en hij verblijft dus illegaal in het land.

Holland biedt aan om met Calvin te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven wonen. Het is een dus een fake-relationship, maar we weten allemaal hoe dat afloopt 😉

Een jaar met jou - Julia Whelan | Marieke's Books

Een jaar met jou – Julia Whelan

Ella gaat voor een jaar studeren aan de universiteit van Oxford. Na dat jaar zal ze gaan werken in het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Maar tot die tijd gaat ze zich eerst onderdompelen in de Engelse cultuur en literatuur.

Ella’s poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, maar ook erg afstandelijk. Ze worden uiteindelijk friends with benefits; Ella gaat immers toch over een jaar weer terug naar Amerika. Ella leert Jamie steeds meer kennen en ze komt er achter dat hij een groot geheim bij zich draagt.

Benieuwd naar mijn recensie? Lees ‘m hier.

De deal – Elle Kennedy

Dit is echt mijn meest favoriete boek van 2018! Het verhaal volgt Hannah en zij heeft een enorme crush op Justin. Ook volgen we het verhaal van Garrett. Hij heeft te horen gekregen dat zijn filosofiegemiddelde zo laag is, dat de kans aanwezig is dat hij uit het ijshockeyteam wordt gezet. Ze sluiten samen een deal: Hannah geeft hem bijles, en hij doet alsof hij haar vriendje is. Dat kan niet misgaan.. toch??

Dit is dus nog een neppe relatie en ik vind het zo leuk!

Benieuwd naar mijn recensie? Lees ‘m hier.

Vecht voor jou - Emma Anna | Marieke's Books

Vecht voor jou – Emma Anna

In Vecht voor jou volgen we Hannah die een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen erg laag, maar zodra ze haar baas Luc beter leert kennen komt daar verandering in. Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde.Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was.

Verliefd worden is niet moeilijk, dat laat dit boek heel duidelijk zien, maar vechten voor die liefde wel. Vooral als blijkt dat de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is. Dit is een heftig verhaal, maar ook een heel erg mooi verhaal. En er komt nog een deel 2!

Benieuwd naar mijn recensie? Lees ‘m hier.

The Notebook – Nicholas Sparks

Vorig jaar heb ik dit boek pas gelezen en wat baal ik daar van! Dit boek is echt zó mooi geschreven en het zit vol emoties. Echt enorm jammer dat ik dat pas zo kort weet..

Als Noah Calhoun na de Tweede Wereldoorlog van het front terugkeert naar North Carolina probeert hij de oorlog achter zich te laten. Hij stopt al zijn energie in de restauratie van een oud plantagehuis. Dit huis herbergt zijn mooiste herinneringen en zittend op zijn veranda denkt hij terug aan het meisje van wie hij eens zoveel hield. De mooie Allie Nelson is inmiddels verloofd met een rijke advocaat, maar kan de jongen aan wie ze haar hart zo lang geleden verloor nog altijd niet vergeten. Heeft hun liefde de tijd doorstaan?

Benieuwd naar mijn recensie? Lees ‘m hier.

WhatsApp Image 2018-09-04 at 14.56.45

Alleen maar jij – Mia Sheridan

Dit boek is veel meer dan alleen een romantisch verhaal. Dit is een verhaal over jezelf vinden voordat je je kan openen voor een relatie met een ander. De schrijfstijl van Sheridan vind ik erg fijn en ik vloog echt door het boek heen. Een echte aanrader!

Alleen maar jij’ van Mia Sheridan is geen zoetsappig liefdesverhaaltje. Het is het verhaal van een jonge vrouw die weliswaar beschadigd is, maar niet geknakt. Wanneer hoofdpersoon Ellie de mooie Gabriel ontmoet, wordt ze verliefd op hem. Maar ze vindt dat ze eerst zichzelf moet vinden, voor ze een liefdesrelatie met hem kan aangaan. ‘Alleen maar jij’, ja, maar dat kan niet zonder ‘ik’. Mia Sheridan weet op een prachtige manier te beschrijven dat de liefde pas kan bloeien als degene die liefheeft dat doet.

Benieuwd naar mijn recensie? Lees ‘m hier.

WhatsApp Image 2018-08-20 at 20.30.33

Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

Zoen me tot ik zwicht is echt een super fijn boek! Het is ontzettend lief en je vliegt echt door dit boek heen. Het boek gaat over Stella en zij heeft Asperger en is daardoor briljant in wiskunde, maar ook sociaal een beetje onhandig. Haar moeder vindt het tijd worden dat ze gaat trouwen, maar Stella heeft geen idee met wie. Stella haat seks en wil dan ook graag praktijkervaring opdoen.

En daar is Michael, de charmante escort en hij wil Stella het wel leren. Maar hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

Benieuwd naar mijn recensie? Lees ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge