Lijstjes

9x favoriete boeken van 2020

Lezen | Marieke's Books

Het jaar is bijna voorbij en dus is het tijd om terug te blikken op 2020. Wat een ontzettend gek jaar is dit geweest, daar zullen jullie het allemaal mee eens zijn. Ondanks alle gekke dingen die er dit jaar gebeurd zijn, heb ik een heel goed leesjaar gehad. Ik las een heel aantal nieuwe favorieten. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder. 

Voordat ik begin met deze lijst, moet ik eerst even iets bekennen. Alle boeken in deze lijst waren geweldig, daarom staan ze hier ook. Een aantal van deze boeken las ik tijdens de eerste lockdown en van die boeken weet ik niet zo heel veel meer af. Van sommige boeken heb ik zelfs het gevoel dat ik ze niet in dit jaar gelezen heb, terwijl dat wel het geval is (bijvoorbeeld Get a life, Chloe Brown en Loveboat, Taipei)

Toch verdienen al deze boeken een plekje op deze lijst, daar zou Marieke uit het verleden het zeker mee eens zijn. Ze kregen namelijk allemaal 5 sterren van mij, en die geef ik niet zomaar, dus ze moeten allemaal wel echt heel leuk zijn geweest.

Get a life, Cloe Brown – Talia Hibbert

Dit is een boek waar ik super enthousiast over was, maar waar ik nu het verhaal een beetje kwijt van ben. Tijd om te herlezen dus, dan kan ik er nog een keertje van genieten.

Mijn recensie vind je hier.

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Dit boek las ik in de zomer, lekker in het zonnetje. Ik heb hele goede herinneringen aan dit boek en ik werd er heel erg vrolijk van.

Boyfriend Material – Alexis Hall

Dit boek heb ik geluisterd als audioboek op Spotify en daardoor werd dit mijn meest geluisterde album in mijn Wrapped2020 haha.

The Simple Wild – K.A. Tucker

Dit verhaal speelt zich af in Alaska, waardoor het net een beetje specialer is. Echt een aanrader!

Loveboat, Taipei - Abigail Hing Wen recensie

Loveboat, Taipei – Abigail Hing Wen

Loveboat, Taipei is een boek dat ik spontaan kocht in Londen en dat is me goed bevallen. Tof verhaal, met heel veel  culturele aspecten en gewoon een heerlijke young adult.

Mijn recensie vind je hier.

The Happy Ever After Playlist – Abby Jimenez

Dit is zo’n lief boek! Ik werd er helemaal vrolijk van. Helaas is het boek niet vertaald naar het Nederlands, maar ik hoop dat een uitgeverij dit boek oppakt.

De laatste brief – Rebecca Yarros

Emotionele rollercoaster, dat is het enige wat ik van dit boek kan zeggen. Prachtig!

Tweet Cute – Emma Lord

Lief en heel erg schattig, dat is Tweet Cute. Een boek dat ik zomaar oppakte tijdens de eerste lockdown, maar dat me heel erg verraste. Zeker een aanrader en hopelijk wordt het ook vertaald!

Guarding Temptation – Talia Hibbert

Dit is zo’n boek dat je oppakt en na een paar uur weer uitgelezen neerlegt. Ik werd in het verhaal gezogen en kon mijn ereader maar niet wegleggen.


Boeken die de lijst eigenlijk niet gehaald hebben, maar die ik toch nog even wilde benoemen:

  • Xeni – Rebekah Weatherspoon 4*
  • Rafe – Rebekah Weatherspoon 4* (dit zijn zulke toffe boeken en ga ik zeker herlezen!)
  • De deal – Elle Kennedy 5*  (deze heb ik herlezen)
  • Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover 5* (ook deze heb ik herlezen)

Wat is jouw favoriete boek (oke oke, top 3 dan) van 2020? Laat het me vooral weten in de reacties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge