Recensies

Gek van Clementine – Lex Martin

In deze gekke tijden is het fijn om jezelf even helemaal te verliezen in een boek, daarom heb ik vandaag de recensie van een super fijne new adult voor je. Veel leesplezier!

Waar gaat Gek van Clementine over?

Clementine Avery heeft na een aantal traumatiserende ervaringen daten afgezworen. Ze wordt vaak gesloten of bitchy genoemd, maar dat maakt haar niet uit. Niemand dichtbij laten komen is veilig. Helemaal nu de hele campus in de ban is van een vermiste studente.

Alles verandert wanneer Clementine zich per ongeluk ingeschreven blijkt te hebben voor het vak Romantische fictie schrijven. Daar heeft ze helemaal geen inspiratie voor! Dan ontmoet ze de knappe Gavin Murphy. 

Wat vond ik er van?

Waar moet ik beginnen? Dit boek is zo ontzettend fijn! Het luisterboek is 11,5 uur lang, maar toch heb ik het boek in 2 dagen geluisterd. Ik kon het maar moeilijk wegleggen en wilde continu weten hoe het verhaal verder zou gaan.

Personages

Gavin Murphy is een personage die ik al snel in mijn hart had gesloten. Wat een schatje! Misschien is hij wel mijn nieuwe fictieve vriendje. Hij is ontzettend lief en geduldig en dat is ook hard nodig. Clementine heeft namelijk het nodige te verwerken en daar heeft ze tijd voor nodig. Gavin geeft haar alle tijd die ze nodig heeft en steunt haar altijd.

Clementine zelf was een beetje vermoeiend soms. Ze ziet soms totaal niet in wat ze allemaal heeft in het leven en dat maakt haar een beetje zeurderig. Ik snapte ook wel een beetje waar dat gedrag vandaan kwam, maar vermoeiend was het wel.

Samen vond ik ze geweldig! Ze hadden vanaf de eerste bladzijde duidelijk chemie en dat groeide alleen maar. Ik vond hun relatie heel natuurlijk groeien, ondanks dat het in het begin misschien een beetje snel ging.

Veel verschillende onderwerpen

Er gebeurde wel veel dingen in dit boek en er zijn veel verschillende onderwerpen die allemaal aangesneden werden. Halverwege het boek vroeg ik me wel af of de schrijfster alle losse eindjes zou afronden, maar dat werd netjes gedaan. Ik hou er niet zo van als er losse eindjes overblijven.

En dan het voorlezen. Ik vond het zo goed gedaan! Vooral ook leuk dat het laatste hoofdstuk, geschreven vanuit Gavin, voorgelezen werd door een man. Daardoor had ik meteen het gevoel dat je ook echt in Gavin’s hoofd zat en zijn kant meemaakte. Ik vond dat laatste hoofdstuk echt een goede toevoeging aan het verhaal.

Dit was het eerste deel in de Dearest serie. Hopelijk besluit uitgeverij Volt de andere 2 delen ook te vertalen, want ik wil graag meer! Deel 2 gaat over Clementines broer Jax en ik ben erg benieuwd wat hij allemaal meemaakt.

Ben je op zoek naar een fijne new adult waar persoonlijke groei en vertrouwen centraal staan? Kijk dan zeker eens of Gek van Clementine iets voor jou is!

Gek van Clementine – Lex Martin – Uitgeverij Volt – 336 pagina’s – ISBN13 9789021418469 – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge