Recensies

Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

Pas leende ik Omkijken naar morgen bij de bibliotheek. Zodra ik thuis was, maakte ik een foto en deelde deze in mijn stories op Instagram. Wendy reageerde en vroeg mij of ik de eerste 2 boeken al gelezen had. De eerste 2 boeken?! Ik reserveerde deze boeken ook bij de bibliotheek en de eerste heb ik nu gelezen. 

Waar gaat ‘Baguette met jam voor twee’ over?

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Wat vond ik er van?

Wat een heerlijk boek, zeg! Wendy heeft een heerlijke schrijfstijl en ik kon het boek maar moeilijk wegleggen.

Het begin van het boek was een beetje langzaam, naar mijn idee, maar daarna wordt de snelheid al snel opgevoerd. Je belandt echt op de camping in Frankrijk, samen met Lize. Ik heb zelf animatiewerk gedaan op een camping in Frankrijk, dus ik had continu flashbacks naar die tijd. Het warme weer, de relaxte sfeer op de camping, het lekkere eten en de onderlinge relaties met het team. Heel herkenbaar allemaal en het was heel fijn om daar over te lezen.

Zodra ik het boek begonnen was, verwachtte ik een lieve feelgood. Die kreeg ik ook zeker, maar deze personages hebben zo veel diepgang en er zit zoveel meer in dit verhaal dan alleen een feelgood verhaal. Het gaat over verlies en hoe je daar mee om kan gaan, maar ook om vriendschappen en gekozen familie.

Nate en Lize zijn echt geweldige personages en ik sloot ze al snel in mijn hart. Hun beginnende relatie is prachtig, ondanks dat Lize er enorm tegen vecht. Ze is namelijk niet naar Frankrijk gekomen voor liefde, daar heeft ze haar buik wel vol van. Toch kan ze niet om Nate heen en hun momenten samen zijn zo leuk om over te lezen.

En dan nog even over Per, Jelle en Femke en nog veel meer mensen die ook een rol spelen in Baguette met jam voor twee. Wat een levendige personages zijn dat, stuk voor stuk. Niet alleen de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt, maar ook de mensen om hen heen.

Snel verder met deel 2, die ik gelukkig pas bij de bibliotheek kon ophalen. Ik ben enorm fan!

Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers – Boekerij – 336 pagina’s – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge