Recensies

Be not far from me – Mindy McGinnis

Veel boeken op mijn TBR heb ik toegevoegd dankzij Twitter, Instagram of Youtube. Zo ook Be not far from me. Chelsea (@chelseadollingreads) las dit boek en ze maakte me erg nieuwsgierig. Het boek bleek op Storytel te staan, dus ik ging het maar eens proberen

Waar gaat Be not far from me over?

The world is not tame.

Ashley knows this truth deep in her bones, more at home with trees overhead than a roof. So when she goes hiking in the Smokies with her friends for a night of partying, the falling dark and creaking trees are second nature to her. But people are not tame either. And when Ashley catches her boyfriend with another girl, drunken rage sends her running into the night, stopped only by a nasty fall into a ravine. Morning brings the realization that she’s alone – and far off trail. Lost in undisturbed forest and with nothing but the clothes on her back, Ashley must figure out how to survive despite the red streak of infection creeping up her leg.

Wat vond ik er van?

Waarschuwing vooraf: dit boek heeft een aantal trigger warnings, zo bevat het veel bloederigheid, jagen, vreemdgaan en beschrijvingen van fysieke pijn. Mocht je hier niet tegen kunnen of je hier niet prettig bij voelen, overweeg dan om dit boek niet te gaan lezen.

Mijn ervaring met dit boek was heel bijzonder. Ik was echt samen met Ashley in het bos en verdwaald. De wanhoop die ze voelde, was zo realistisch. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen en wilde weten hoe het afliep. Ook ga je heel erg twijfelen aan haar ervaringen. Ze wordt namelijk een onbetrouwbare verteller, doordat ze al zo lang in haar eentje in het bos is. Ken je bijvoorbeeld de film Cast Away? Die vibes kreeg ik ook een beetje bij dit boek. Door de wanhoop, pijn en verdriet van Ashley, en natuurlijk de eenzaamheid, weet je niet meer of ze te vertrouwen is. Dat zorgde er wel voor dat ik volledig mijn aandacht erbij hield, want ik moest weten hoe het met haar af zou lopen. 

Grote domper bij dit boek; het einde vond ik helaas niet zo sterk. Al helemaal niet als ik het vergelijk met de rest van het boek. Het was een goed einde, maar ik miste toch iets van een twist. Hierin ben ik niet de enige, zag ik op Goodreads. Er zijn meer mensen die het einde niet heel goed vonden.

Ondanks het niet zo sterke einde, heeft dit boek me toch nieuwsgierig gemaakt naar meer van deze schrijfster. Ben je op zoek naar een spannend overlevingsverhaal? Kijk dan vooral eens naar Be not far from me. Het boek zou je nog wel eens kunnen verrassen.  

Be not far from me – Mindy McGinnis – Katherine Tegen Books – 240 pagina’s – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge