Recensies

Begin Again – Mona Kasten

Bij Boekerij zag ik dit boek al een aantal keer voorbijkomen. Het zou volgens mij zelfs vorig jaar al uitgegeven worden, maar het boek liet nog even op zich wachten. In februari was het dan eindelijk zover: Begin Again viel op de deurmat! Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Begin Again over?

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.

Wat vond ik er van?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: wat een heerlijk boek! Vanaf de eerste bladzijde zat ik middenin het verhaal en Allie en Kaden waren twee personages die ik al snel in mijn hart had gesloten. Wat een bijzondere personages. Ik vond het ook heel knap hoe de schrijfster hun levens uitgewerkt had. De achtergrondverhalen waren erg duidelijk en ze gaven je meteen een goed beeld van de hoofdpersonen.

En dan alle andere personages. Wat een schatjes! Heel fijn dat er in Begin Again niet alleen gefocust werd op de relatie tussen Kaden en Allie, maar ook juist vriendschappen veel naar voren kwamen. Ik kan dat altijd wel waarderen in boeken, vooral in new adults. Die draaien om het algemeen toch vaak om de relatie en om persoonlijke ontwikkeling en minder om vriendschappen. In dit boek was dat zeker niet het geval.

De persoonlijke ontwikkeling van Alllie en Kaden vond ik heel natuurlijk verlopen. Het voelde niet geforceerd en ik kon erg goed met ze meeleven. Vooral Allie maakt een mooie groei door. Je ziet haar echt zelfstandig worden en zichzelf steeds beter leren kennen.

De schrijfstijl van Kasten is heel erg vlot. Een beetje een typische new-adult-stijl, zou ik bijna willen zeggen. Hoog tempo, weinig ingewikkelde woorden en veel emoties. Dit zorgt ervoor dat je echt door het boek heen vliegt. Heerlijk!

Soms vond ik het echter iets te veel drama hoor. Dan gebeurde er zoveel tegelijk en werd het een beetje ongeloofwaardig. Toch paste de drama ook wel bij het boek, dus deels heb ik dat ook weer vergeven.

Op zoek naar een fijne new adult? Kijk dan zeker even of Begin Again iets voor jou is. Ik hoorde dat deel 2, Trust Again, dit jaar nog uit gaan komen in het Nederlands. Ik kan niet wachten! 

Begin Again – Mona Kasten – De Boekerij – 411 pagina’s – ISBN13 9789402313994 – ★★★★☆

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de Boekerij, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge