Lijstjes

Bieb-boeken – januari 2021

De afgelopen paar maanden woonde ik voor stage in Mannheim. In die maanden miste ik de bibliotheek best wel. Halverwege december besloot ik naar Nederland ’te vluchten’ voordat de lockdown in Duitsland inging. Zodra ik eenmaal in Nederland was, ging 2 dagen later Nederland in lockdown. Nou ja.. Na mijn 10-daagse quarantaine periode kon ik dan eindelijk weer boeken halen bij de bibliotheek, want gelukkig hebben ze een afhaalbieb opgezet. Benieuwd welke boeken ik in huis heb? Lees dan snel verder.  

Laten we beginnen met de reserveringen die ik kon ophalen (en die mama ook deels voor mij heeft opgehaald).

 • Leven met een leugen – Wendy Brokers
 • Omkijken naar morgen – Wendy Brokers
 • De kleine theewinkel in Tokio – Julie Caplin
 • In een ander leven – Josie Silver
 • Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson
 • Tussen licht en donker – Rian Sevenhuijsen

Ik had van de boeken van Wendy eerst alleen Omkijken naar morgen in huis. Haar boeken zag ik regelmatig op Instagram en Goodreads voorbijkomen, en ik was wel nieuwsgierig geworden. Ik besloot een boek van haar te reserveren bij de bibliotheek. Ik plaatste een foto van het boek in mijn verhaal en Wendy reageerde hier zelfs op. Ze vertelde me toen dat het een derde boek in de serie was, dus dat ik beter met deel 1 kon beginnen. Deel 1 heb ik ondertussen al gelezen en Leven met een leugen heb ik nu ook in huis.

Naast mijn eigen reserveringen, had ik ook nog een verrassingspakket aangevraagd. Onze bieb maakt een tas voor je klaar met 6 boeken in de categorie die je zelf aangeeft. Ik koos voor Volwassen – ontspannend en schreef er daarnaast bij dat ik erg van feelgood en chicklits hield.

Twee dagen later stond mijn tas klaar bij de bibliotheek. In een pauze van stage ging ik even snel heen en weer. Aangekomen bij de deur begroette de medewerkster mij met een glimlach en de tekst: ‘Hey! Ben je al weer terug uit Duitsland?’. Dan weet je dat je vaak bij de bibliotheek komt haha!

In het verrassingspakket zaten de volgende boeken:

 • Zomer aan het Comomeer – Anita Hughes
 • 9 november – Colleen Hoover (welke ik natuurlijk al gelezen heb als fan van CoHo, maar wel een goede keus)
 • De dochter van de Ambassadeur – Pam Jenoff (historische roman)
 • Kerst of Carnton – Tamera Alexander
 • Scoop – Iris Houx
 • Een kookboek genaamd Gartine – Kirsen Echhart & Willem-Jan Hendriks

Het leuke aan dit pakket is dat ik echt buiten mijn comfortzone kan gaan lezen. Op 9 november na, zijn het allemaal boeken die ik niet zelf zou oppakken, maar nu misschien wel.

Het kookboek vond ik echt een verrassing. Ik had geen kookboek verwacht in dit pakket. Het grappige is wel dat dit echt een boek voor mij is. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met maaltijden, en daarnaast gaat dit boek ook over moestuinen, wat ik graag wil proberen in 2021. Heel toevallig.

Het kookboek heb ik al uitgelezen, dus die gaat binnenkort terug. 9 november natuurlijk ook, want ik heb die al gelezen.

Genoeg te lezen dus! Ik kijk het meeste uit naar In een ander leven, Moordgids voor lieve meisjes en Zomer aan het Comomeer. En natuurlijk de serie van Wendy Brokers. Heb jij een van deze boeken al gelezen? Welke raad jij aan?

 

 

 

2 Comments

 1. Ik raad je absoluut Scoop! aan.
  Geintje hoor. 😉
  Maar ben wel heel benieuwd wat je ervan vindt als je het besluit te gaan lezen.
  Veel leesplezier sowieso, met al je verrassingsboeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge