Haul

Bieb-reserveringen, fijn of niet? + biebhaul

Biebreserveringen, fijn of niet? | Marieke's Books

Mijn liefde voor de bibliotheek heb ik al meerdere keren op mijn blog geuit. Ik kom er zeker elke week en neem dan eigenlijk altijd wel een aantal boeken mee naar huis. Maar wat vind ik van het reserveren van boeken?

Disclaimer: Ik ben zelf lid bij bibliotheek Noord-Veluwe. Dit zijn 15 verschillende bibliotheken die allemaal samen doen met de collectie. Het resultaat is dat de collectie echt gigantisch is en dat er dus erg veel keuze. Bij andere bibliotheken kan dit weer anders zijn. Hier heb ik echter geen verstand van, dus gaat deze blog vooral over mijn eigen bibliotheek.

Ontzettend fijn!

Boeken reserveren is echt mijn ding. Even online in de nieuwe collectie van de bibliotheek neuzen en dan de leukste boeken meteen reserveren. Het voelt een beetje als boekshoppen, alleen mag je het boek helaas niet houden. Wat ik heel erg tof vind, is dat  mijn bibliotheek erg veel nieuwe releases al heeft. Dit is ideaal als mijn budget dus geen nieuwe boeken toelaat, want dan hoef ik maar heel even te wachten en dan is het boek al bij de bieb te leen.

Vooral als ik twijfel over een boek, besluit ik het vaak even te reserveren. Dan heb ik er niet meteen geld aan uitgegeven, maar kan ik alsnog dat nieuwe boek proberen. Reserveren bij de bibliotheek vind ik dus erg fijn. Ik vind het ook heerlijk om tussen de kasten te neuzen hoor, don’t get me wrong. Maar de nieuwste releases zijn meestal al uitgeleend, dus dan is reserveren ideaal.

Allemaal tegelijk

Maar er zit een keerzijde aan het reserveren van boeken. Al mijn reserveringen komen bijna altijd tegelijk binnen. Heb ik dus 4 boeken gereserveerd? Dan loop ik binnenkort met 4 boeken tegelijk weer naar huis. Hier moet ik wel rekening mee houden bij het maken van TBR’s en dergelijke. Vooral als ik al veel boeken wilde lezen in de maand en dán komen al mijn reserveringen binnen, levert dit nog wel eens lees-stress op. Eigenlijk nergens voor nodig, want de bieb-boeken kan ik ook ongelezen weer inleveren, maar toch wil ik ze allemaal graag meteen lezen.

Biebreserveringen, fijn of niet? | Marieke's Books

Biebhaul

Ook deze week kwamen al mijn reserveringen tegelijk binnen. Voor nu is dat niet zo erg, want volgende week heb ik vakantie van mijn stageschool. Hopelijk kan ik dan lekker veel boeken lezen.

Deze week liep ik naar buiten met:

 • De hemel in het ijs – Adrienne Young
 • Dit is allemaal waar – Lygia Day Peñaflor
 • Ik zie je tussen de wolken – Maren Stoffels
 • De hot daddy list – Madelein Kerseboom

Ik heb erg veel zin in deze boeken en binnenkort kun je dus weer een heleboel recensies verwachten.

Wat vinden jij van reserveren bij de bibliotheek? Doe je het vaak?

0 Comments

 1. Ja, ik reserveer vaak boeken bij de bibliotheek! Het scheelt behoorlijk in kosten en het is best handig voor als je twijfelt over het kopen van een boek. Mijn bibliotheek heeft vaak binnen een maand al nieuwste boeken in de collectie, dus daar ben ik echt heel blij mee! Nu heb ik wel vaak, net als jou, dat alle reserveringen tegelijkertijd binnenkomen.

 2. Ja, ik reserveer vaak boeken bij de bibliotheek! Het scheelt behoorlijk in kosten en het is best handig voor als je twijfelt over het kopen van een boek. Mijn bibliotheek heeft vaak binnen een maand al nieuwste boeken in de collectie, dus daar ben ik echt heel blij mee! Nu heb ik wel vaak, net als jou, dat alle reserveringen tegelijkertijd binnenkomen.

 3. Ik reserveer ook eigenlijk altijd bij de bibliotheek. Ik loop eigenlijk nooit meer door de plaatselijke vestiging om zo maar een boek van de plank te pakken, haha! Direct naar de kast met reserveringen en weer door! Toevallig ga ik vanmiddag voor het eerst naar de vestiging die nu het dichtst bij ons is!

  1. Ik ga meestal ook alleen naar de kast van de reserveringen en dan weer naar buiten. Veel te gevaarlijk om rond te gaan kijken, want voor je het weet heb je allemaal andere boeken gevonden 😉

 4. Ik reserveer ook eigenlijk altijd bij de bibliotheek. Ik loop eigenlijk nooit meer door de plaatselijke vestiging om zo maar een boek van de plank te pakken, haha! Direct naar de kast met reserveringen en weer door! Toevallig ga ik vanmiddag voor het eerst naar de vestiging die nu het dichtst bij ons is!

  1. Ik ga meestal ook alleen naar de kast van de reserveringen en dan weer naar buiten. Veel te gevaarlijk om rond te gaan kijken, want voor je het weet heb je allemaal andere boeken gevonden 😉

 5. Ik vind het fijn om te reserveren bij de bieb. Met mijn 2jarige krijg ik echt niet de tijd om eens uitgebreid overal rond te kijken in de bieb. Veel verder dan de jonge kinderen hoek kom ik dan ook niet haha. Maar ja, meestal komt alles ineen keer binnen. Dat is dan weer niet zo handig.

 6. Ik vind het fijn om te reserveren bij de bieb. Met mijn 2jarige krijg ik echt niet de tijd om eens uitgebreid overal rond te kijken in de bieb. Veel verder dan de jonge kinderen hoek kom ik dan ook niet haha. Maar ja, meestal komt alles ineen keer binnen. Dat is dan weer niet zo handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge