Lijstjes

Bieb-reserveringen | januari 2019

bieb-reserveringen januari 2019 | Marieke's Books

De bibliotheek kom ik wekelijks. Even een boek wegbrengen en dan een reservering ophalen. Het reserveringssysteem van de bibliotheek vind ik ontzettend fijn. Het lijkt me dan ook leuk om te delen wat ik gereserveerd heb. Kijk je mee?

Ik ben lid bij Bibliotheek Noord-Veluwe. Het aanbod kan verschillen per bibliotheek.

Het idee voor dit blogartikel heb ik niet zelf bedacht. Ik zag op een Engelse blog hetzelfde idee voorbijkomen en vond het zo tof! Nu kan ik alleen het origineel niet meer terugvinden, helaas. 

Mermaid – Louise O’Neill

Dit is het readalong boek van Books Ever After en dat wilde ik heel graag meelezen. Helaas heb ik het boek nog niet binnen en is de readalong al begonnen (op de 22e namelijk). Toch wil ik nog graag dit boek lezen en daarom staat het nog steeds op mijn lijst.

#2 in de wachtrij

The picture of Dorian Gray – Oscar Wilde

Dit jaar wil ik meer classics lezen, dus besloot ik er meteen eentje te reserveren. Het verhaal spreekt me erg aan en ik zag veelbelovende recensies. Erg benieuwd of ik dit boek net zo goed vind als de anderen.

#1 in de wachtrij

Romeo & Julia – Shakespeare (vertaald door: Tiny Fisscher)

Ik vind dit zo’n prachtige versie! Romeo & Julia wil ik al een poosje lezen en toen kwam Blossom Books met deze prachtige editie. Afgelopen week kwam ik er achter dat deze via de bibliotheek al te verkrijgen was, dus heb ik hem meteen gereserveerd.

#1 in de wachtrij

De tatoeëerder van Auschwitz – Heather Morris

Dit boek lijkt me echt enorm indrukwekkend. Ik zag het veel voorbijkomen op Instagram en blogs en besloot het te reserveren.

#2 in de wachtrij

Uitzonderlijk – Colleen Hoover

Ik was even aan het rondkijken tussen de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek en kwam er achter dat de nieuwe Colleen Hoover al binnen was. Die wil ik heel graag lezen! Na gemixte reviews gelezen te hebben, besloot ik te wachten totdat het boek bij de bibliotheek beschikbaar was.

#1 in de wachtrij

Zilvergaren – Naomi Novik

Na Ontworteld, het eerste boek van deze schrijfster, was ik ontzettend benieuwd naar meer boeken van haar. Vorig jaar kwam haar tweede boek, Zilvergaren, uit. Toen ik het boek bij de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek zag staan, besloot ik het meteen te reserveren.

#1 in de wachtrij

The greatest showman (DVD)

the greatest showman

Ik had heel graag naar de bios gewild toen deze film draaide. Helaas kwam het er toen niet van. Via Instagram kwam ik erachter dat hij al op DVD verkrijgbaar was. Meteen gekeken of hij al bij de bibliotheek te krijgen is. Yes!

#2 in de wachtrij


Gebruik jij de bibliotheek veel? En reserveer jij dan wel eens boeken?

0 Comments

 1. Jaa, ik hou van de bibliotheek! Soms is het alleen niet handig vanwege de boeken die thuis allemaal nog moet lezen, maar leen ik toch weer eens teveel, oeps!
  Reserveren doe ik dan weer niet, vooral omdat het geld kost en dat vind vaak dan weer heel zonde. Daarnaast vind ik het vaak ook heel fijn om in de bibliotheek ook boeken te lenen die ik nog niet kende en laat ik me verrassen. De boeken die ik eigenlijk wil lezen komen later wel aan de beurt!

  1. Ik leen ook vaak te veel, super onhandig! Die stapel boeken die ik thuis nog ongelezen heb liggen, die leest zichzelf niet.. En kost het reserveren bij jouw bieb geld? Echt waar? Bij mijn bieb is dat helemaal gratis. Gelukkig maar, want anders had ik echt niet zoveel boeken gereserveerd.

 2. Jaa, ik hou van de bibliotheek! Soms is het alleen niet handig vanwege de boeken die thuis allemaal nog moet lezen, maar leen ik toch weer eens teveel, oeps!
  Reserveren doe ik dan weer niet, vooral omdat het geld kost en dat vind vaak dan weer heel zonde. Daarnaast vind ik het vaak ook heel fijn om in de bibliotheek ook boeken te lenen die ik nog niet kende en laat ik me verrassen. De boeken die ik eigenlijk wil lezen komen later wel aan de beurt!

  1. Ik leen ook vaak te veel, super onhandig! Die stapel boeken die ik thuis nog ongelezen heb liggen, die leest zichzelf niet.. En kost het reserveren bij jouw bieb geld? Echt waar? Bij mijn bieb is dat helemaal gratis. Gelukkig maar, want anders had ik echt niet zoveel boeken gereserveerd.

 3. Dit artikel maar even opgeslagen, veel boeken spreken mij aan! Als er iemand fan is van de bieb, dan ben ik het :). Dat reserveren is dé uitkomst! Ik moet ongeveer 20 minuten fietsen voor de bieb, maar het ligt dan weer totaal de andere kant op dan mijn school (wat al bijna een uur is) dus ook nog 20 minuten om… Reserveren is dan echt IDEAAL! Ik heb nu nog een boek thuis en nog een paar voor school, maar daarna zeg ik bieb-tijd!

 4. Dit artikel maar even opgeslagen, veel boeken spreken mij aan! Als er iemand fan is van de bieb, dan ben ik het :). Dat reserveren is dé uitkomst! Ik moet ongeveer 20 minuten fietsen voor de bieb, maar het ligt dan weer totaal de andere kant op dan mijn school (wat al bijna een uur is) dus ook nog 20 minuten om… Reserveren is dan echt IDEAAL! Ik heb nu nog een boek thuis en nog een paar voor school, maar daarna zeg ik bieb-tijd!

 5. De nieuwe van Colleen Hoover is zo tof! En wat grappig dat je kunt zie hoeveel reserveringen er nog voor jou zijn! Dat kan ik niet zien, haha!

  1. Goed om te horen! Soms zou ik willen dat ik niet kon zien hoeveelste ik in de wachtrij was, want af en toe sta ik weken op #1 en dat is toch wel erg frustrerend haha 😉

 6. De nieuwe van Colleen Hoover is zo tof! En wat grappig dat je kunt zie hoeveel reserveringen er nog voor jou zijn! Dat kan ik niet zien, haha!

  1. Goed om te horen! Soms zou ik willen dat ik niet kon zien hoeveelste ik in de wachtrij was, want af en toe sta ik weken op #1 en dat is toch wel erg frustrerend haha 😉

 7. Mijn reserveringen komen ook bijna altijd tegelijk. Dit keer kwamen er gelukkig ‘maar’ 3 boeken tegelijk.
  The greatest showman is nog steeds niet binnen, maar ik heb die liedjes al weken in m’n hoofd 😉 Ik ben zo enthousiast voor die film!

  1. Dat reserveringen tegelijk binnenkomen heeft waarschijnlijk met het transport te maken. In mijn wijk (ik heb de luxe van een dependance op loopafstand) zijn er twee transportdagen, en dan komen bijna alle reserveringen binnen. Heel af en toe heeft iemand uit de eigen wijk mijn reservering, maar meestal moet het boek uit een andere dependance komen. En dat doen ze dus maar 2 keer per week.

 8. Mijn reserveringen komen ook bijna altijd tegelijk. Dit keer kwamen er gelukkig ‘maar’ 3 boeken tegelijk.
  The greatest showman is nog steeds niet binnen, maar ik heb die liedjes al weken in m’n hoofd 😉 Ik ben zo enthousiast voor die film!

  1. Dat reserveringen tegelijk binnenkomen heeft waarschijnlijk met het transport te maken. In mijn wijk (ik heb de luxe van een dependance op loopafstand) zijn er twee transportdagen, en dan komen bijna alle reserveringen binnen. Heel af en toe heeft iemand uit de eigen wijk mijn reservering, maar meestal moet het boek uit een andere dependance komen. En dat doen ze dus maar 2 keer per week.

 9. Ik hou van de bibliotheek! Ik kom er wekelijks, en beschik over de luxe van een dependance op loopafstand. Af en toe ga ik naar de grote bibliotheek in het centrum, om op andere ideeën/boeken te komen.

 10. Ik hou van de bibliotheek! Ik kom er wekelijks, en beschik over de luxe van een dependance op loopafstand. Af en toe ga ik naar de grote bibliotheek in het centrum, om op andere ideeën/boeken te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge