Lijstjes Tips

Boekenweek voor jongeren + leestips

Boekenweek voor jongeren 2019 + leestips | Marieke's Books

Om de boekenweek voor jongeren goed in te luiden, heb ik een lijst gemaakt van boeken die ik jongeren aanraad. Het zijn allemaal young adult boeken waar ik ontzettend van genoten heb. Kijk je mee?

Boekenweek voor jongeren

De boekenweek voor jongeren is weer begonnen! Van 20 tot en met 29 september staat de boekenwereld in het teken van jongeren. Het beste boek voor jongeren wordt gekozen (zal 67 seconden winnen?) en er is een nieuwe 3PAK om te halen bij de bibliotheek of boekhandel. En natuurlijk een goed excuus om een nieuw boek te kopen.

Mijn tips

Een – Sarah Crossan

Dit. Boek. Is. Zo. Mooi! In Een volgen we een Siamese tweeling, Tippi en Grace, die vanaf hun middel aan elkaar vast zitten. Erg bijzonder om het verhaal door hun ogen te lezen.

Open Road Summer – Emery Lord

Dit boek draait volledig om vriendschap en het is zo goed gedaan! Heel fijn om eens een boek te lezen waar vriendschap zo centraal staat. Ik heb er enorm van genoten.

Ingesloten – Samira Ahmed

Dit boek greep me naar de keel en liet me niet meer los. Zo indrukwekkend en beangstigend!

Ver van de boom – Robin Benway

Erg bijzondere young adult die volledig draait om familie en keuzes maken. Dit boek verraste mij ontzettend.

Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi

Ik vond dit een erg indrukwekkend boek en ik kon het maar moeilijk aan de kant leggen. Echt een aanrader!

 

Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Ik vond dit een ontzettend fijn boek om te lezen. Eliza is een erg fijne hoofdpersoon, haar leven is erg goed uitgewerkt en het is allemaal zo herkenbaar. Na de eerste paar bladzijden zat ik al middenin het verhaal.

67 seconden – Jason Reynolds

En natuurlijk mag 67 seconden niet missen op deze lijst. Dit boek is zo ontzettend rauw en heftig. Heel erg knap geschreven en gewoon erg bijzonder. Of het boek nu wel of niet wint in de categorie vertaald werk, lees dit boek!


Heb jij nog goede aanraders voor jongeren? Laat ze vooral hieronder in de reacties achter. 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge