Boekverfilming

Boekverfilming: Love, Simon

Love, Simon movie film recensie review

Vorige week ging ik naar Love, Simon. Vanaf het moment dat ik hoorde dat het boek verfilmd zou worden, wist ik dat ik er heen wilde. Het boek is namelijk zo cute! Ik was enorm benieuwd of de film net zo schattig zou zijn als het boek. Konden de filmmakers het waarmaken?

Het boek

Ik heb het boek al een poosje geleden gelezen en was daardoor al wel veel details kwijt. Maar ik herinner me dat ik het begin van het boek een beetje saai vond. Er gebeurde nog niet zo veel en je leerde vooral Simon, zijn vrienden en zijn familie kennen. Maar dat einde vond ik echt zo lief! Ik weet nog dat ik het boek met een grote glimlach dicht deed.

“Why is straight the default? Everyone should have to declare one way or another, and it shouldn’t be this big awkward thing whether you’re straight, gay, bi, or whatever. I’m just saying.”

Nu na het kijken van de film wil ik het boek ook graag nog een keertje herlezen. Ik ben echt heel benieuwd of ik het boek dan nog zo tof vind als dat ik hem eerst vond.

De film

Laten we beginnen met de trailer:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ykHeGtN4m94&w=560&h=315]

Ik ging samen met Tirza naar de film toe. Zij heeft het boek nog niet gelezen, dus we konden nog niet praten over wat er zou gaan gebeuren. Maar dat was totaal niet erg. Ik was trouwens zoveel details kwijt uit het boek, dat ik zelfs niet meer wist wie Blue was haha. Terwijl dat toch wel iets is wat je eigenlijk hoort te onthouden. Maar ach, kon ik het in ieder geval ook niet voor haar spoileren.

Vaak hebben we hardop moeten lachen met z’n twee. Wat een heerlijke humor zit er in deze film. Maar we hebben ook samen een traantje weggepinkt, want we leefden allebei enorm met Simon mee.

En dan dat einde. Aaaaah, zo leuk! En toen was de film afgelopen en waren we  nog helemaal aan het nagenieten. Hij is zo ontzettend leuk en goed uitgewerkt. We waren het er unaniem over eens dat dit echt een fantastische film was.

Eindoordeel

Heb je Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld gelezen en vond je die leuk? Kijk dan ook zeker de film! Het is zo ontzettend leuk om de personages uit het boek tot leven te zien komen en weer het verhaal van Simon mee te maken. Wij hebben echt enorm van de film genoten.

Ben jij al naar Love, Simon geweest? Wat vond jij ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge