Recensies

Boyfriend Material – Alexis Hall

Tegenwoordig haal ik bijna al de tips voor de boeken die ik lees van Marleen’s blog en Instagram. Ze heeft gewoon zo’n goede smaak in boeken en onze mening komt zo vaak overeen! Dus na Marleen’s aanrader op Instagram begon ik in Boyfriend Material. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Boyfriend Material over?

Wanted:
One (fake) boyfriend
Practically perfect in every way

Luc O’Donnell is tangentially–and reluctantly–famous. His rock star parents split when he was young, and the father he’s never met spent the next twenty years cruising in and out of rehab. Now that his dad’s making a comeback, Luc’s back in the public eye, and one compromising photo is enough to ruin everything.

To clean up his image, Luc has to find a nice, normal relationship…and Oliver Blackwood is as nice and normal as they come. He’s a barrister, an ethical vegetarian, and he’s never inspired a moment of scandal in his life. In other words: perfect boyfriend material. Unfortunately apart from being gay, single, and really, really in need of a date for a big event, Luc and Oliver have nothing in common. So they strike a deal to be publicity-friendly (fake) boyfriends until the dust has settled. Then they can go their separate ways and pretend it never happened.

But the thing about fake-dating is that it can feel a lot like real-dating. And that’s when you get used to someone. Start falling for them. Don’t ever want to let them go.

Wat vond ik er van?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik werd ontzettend vrolijk van dit boek. Het is zo grappig, lief en gewoon zo ontzettend leuk. Ik wilde echt niet dat het afgelopen zou zijn. Helaas had het boek toch een einde, dus nu aan mij de taak om dit boek aan jou aan te raden. Let’s go!

Als eerste wil ik even kwijt dat ik dit boek geluisterd heb (via Spotify) en het is zo’n aanrader om te luisteren! Het is geweldig voorgelezen en Luc en Oliver krijgen daardoor nog meer persoonlijkheid. Ik vond het accent van Oliver geweldig en ging nog veel meer van de personages houden. Ook Luc’s moeder is erg leuk gedaan!

Daarnaast wil ik de persoonlijke groei benoemen. Zowel Luc als Oliver maken een hele natuurlijke groei door. Eigenlijk heb je het niet zo door als je aan het lezen bent, maar als je dan terugkijkt op de Luc en Oliver die je in de eerste hoofdstukken leert kennen, dan zie je dat het hele andere personages zijn. Dit is zo mooi gedaan.

Ik kon me erg goed in Luc inleven. Hij voelde zelfs een beetje aan als een beste vriend. Zo’n beste vriend die je zo goed kent, dat je zijn/haar zinnen af kunt maken. Precies dat kon ik ook bij Luc. Als hij iets zei, wist ik al wat erna kwam. Vooral als hij sarcastisch was, dan kon ik zo zijn zin voor hem afmaken. Ik heb dan ook meerdere keren moeten lachen hierom. Hoe komt het dat ik zo’n band voel met een fictief personage? Echt heel bijzonder om mee te maken. Ik mo

Luc en Oliver zijn echt perfect samen. Ik ship ze ontzettend. Ze zijn zo lief, hebben allebei zo hun onzekerheden, maar groeien ook heel mooi samen.

Dit boek zou echt vertaald moeten worden, want dit is een boek dat nog meer mensen zouden moeten lezen. Het is lief, fluffy, romantisch en gewoonweg geweldig. Lees je wel eens in het Engels? Lees dan dit boek! En voor de anderen: ik hoop echt dat dit boek heel snel door een uitgeverij opgepakt wordt. Fingers crossed!

Boyfriend Material – Alexis Hall – Sourcebooks Casablanca – 427 pagina’s – ★★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge