Recensies

Cinder & Ella – Kelly Oram

Voor de Leesfabriek mocht ik dit boek gaan lezen. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Cinder & Ella over?

Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

Wat vond ik er van?

Eerst even vooraf: bij het schrijven van deze recensie kwam ik erachter dat Cinder & Ella het eerste deel is van een tweeluik. Wat?! Ik dacht echt dat het boek zo af was. Stiekem ben ik wel heel benieuwd naar een tweede deel. Wat gaat de schrijfster daar in doen? Hier in Duitsland is Kelly Oram echt een groot schrijfster trouwens, ik zie haar boeken overal!

Oke, terug naar het boek! Dit boek is echt heel lief en leuk. Daarnaast leest het ook nog eens heel erg vlot. Oordelend naar de cover, dacht ik echt dat dit boek niet voor mij was. Maar wat zat ik er naast! Ik werd echt blij verrast. Het verhaal is lief, heeft diepgang en daarnaast zijn de personages ook nog eens goed uitgewerkt.

De schrijfstijl van Kelly Oram is vlot en ik vloog dan ook door het boek heen. Ze schrijft haar boeken zo, dat het voelt alsof ik erbij ben. Het voelde echt alsof ik deel was van het verhaal. Hierdoor leerde ik Ella ook veel beter kennen. Ze voelde echt een beetje als een vriendin, zo iemand waar je bijna alles van weet. Ella maakt een hele mooie groei in het boek door, en ik vond het heel realistisch.

Cinder is echt een schat van een jongen. Hij is heel lief en ontzettend begaan met iedereen. Ik vond het echt leuk om over hem te lezen. De chats heen en weer waren ook een goede toevoeging aan het verhaal.

Klein minpuntje: ik las het ebook en de chatberichten zijn daarin echt bijna niet te lezen. Ik moest bijna met mijn neus op mijn ereader zitten om het te kunnen zien. Dit zal vast anders zijn in het fysieke boek, hoop ik.

Heb jij Cinder & Ella al gelezen? Wat vond je er van?

 

Cinder & Ella – Kelly Oram – De Fontein – 336 pagina’s – ★★★★☆

Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, bedankt hiervoor! Mijn recensie kun je binnenkort ook vinden op De Leesfabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge