Lijstjes

Contemporary-a-thon TBR

Het is bijna zover! Morgen begint de 6e ronde van de contemporaryathon. De hele week staat dan in het teken van contemporaries lezen. Benieuwd naar meer informatie en mijn TBR? Lees dan snel verder.

Contemporary-a-thon is een readathon georganiseerd door Julie, Natasha en Chelsea. Deze dames organiseerden al een aantal keer deze readathon en verzinnen telkens weer nieuwe challenges ervoor. Het idee? Een week lang contemporaries lezen.

Wat zijn contemporaries

Contemporary staat voor hedendaags. Contemporary boeken zijn dus alle boeken die in deze hedendaagse wereld zich afspelen. Daarnaast bezitten de boeken ook geen fantasy of science fiction.

Mocht je mee willen doen, bekijk dan zeker ook even de aankondigingsvideo van Chelsea

De challenges

  1. Read a contemporary book with green on the cover
  2. Read a contemporary from a new to you author
  3. Read a diverse contemporary (keeping in mind that it is Black History Month!)
  4. Read a backlist contemporary (something that has been on your TBR for over a year)
  5. Read a dark/hard hitting contemporary
  6. Read a contemporary with an illustrated cover
  7. Read a contemporary that is beloved by a member of the book community (and shout out the creator!)

Mijn TBR

7 challenges klinkt heel leuk, maar voor mij is het niet te doen om 7 boeken te lezen in 1 week. Daarom heb ik er voor gekozen om sommige boeken bij meerdere challenges in te zetten.

Contemporary-a-thon 2020 TBR

With the fire on high van Elizabeth Acevedo zet ik in voor nieuwe auteur en voor geïllustreerde cover. Ik vind de cover zo ontzettend mooi, dus alleen al daarom zou ik dit boek willen lezen.

The Poet X van Elizabeth Acevedo is erg geliefd door Laura, dus daar zet ik dit boek neer. Daarnaast is het ook nog eens een boek met een zwaar onderwerp, dus dit boek kan ik daar ook voor lezen.

The right swipe van Alisha Rai zet ik in bij de challenge voor een geïllustreerde cover en daarnaast heb ik ook nog nooit iets van Alisha Rai gelezen, dus zij is ook nieuw voor mij

Save the Date van Morgan Matson is een boek dat al heel lang in mijn kast staat, dus dit is mijn backlist boek. Mijn versie heeft ook gras op de cover, dus voor groen op de cover kan hij ook doorgaan.

Get a life, Chloe Brown van Talia Hibbert heb ik pasgeleden gewonnen met een winactie op Instagram en ik ben super benieuwd naar dit boek. Daarom heb ik deze er ook nog bij gepropt, al ben ik bang dat het nu te veel boeken zijn. Dit boek kan ik inzetten voor geïllustreerde cover, groen op de cover (haar bril is groen, toch?) en ook voor een boek met diversiteit.

Ik heb er ontzettend veel zin in. Lekker een hele week contemporaries lezen. Doe jij mee met de contemporary-a-thon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge