readathon

Contemporary-a-thon TBR

Contemporary-a-thon TBR | Marieke's Books

Het is weer tijd voor een nieuwe readathon en wel eentje rondom contemporary boeken. De readathon loopt van 23 september tot en met de 29e. Een week de tijd dus om zo veel mogelijk contemporaries te lezen. Benieuwd wat ik ga lezen? Lees dan snel verder. 

Voordat ik mijn TBR ga opsommen, is het misschien handig om te weten: wat is een contemporary? Het internet geeft de volgende vertalingen:

Hedendaags, modern, eigentijds

Contemporaries zijn dus boeken die zich afspelen in deze wereld, zonder fantasy of historische elementen. Er vallen dus erg veel boeken binnen het genre contemporary, van romans tot young adult, van new adult tot chicklit. Genoeg keuze dus. Dat is ook de reden dat ik dit zo’n leuke readathon vind. Er is nog zo veel om uit te kiezen en je hoeft echt niet dezelfde boeken te lezen als iedereen.


Er zijn 7 verschillende challenges voor de readathon. Ik wil proberen al deze challenges te halen, maar ik kan niet 7 boeken in een week lezen. Ik ga dus meerdere challenges gebruiken voor 1 boek.

  1. Read a 2019 release
  2. Read a contemporary with yellow on the cover
  3. Read a diverse contemporary (aim to read something outside of your own experience)
  4. Read a contemporary with an illustrated cover
  5. Read a dark / hard-hitting contemporary
  6. Read a contemporary with plants on the cover
  7. Read a contemporary that is beloved by a member of the book community (and shout out the creator!)

Op mijn TBR voor de readathon staan de volgende boeken:

Too Late – Colleen Hoovertoo late colleen hoover

Ik heb stiekem afgelopen week het eerste hoofdstuk van dit boek al gelezen, maar toen bedacht ik me dat ik dit boek graag tijdens de readathon wilde lezen. Dit boek gebruik ik voor de challenge ‘hard-hitting’ want volgens mij is dit een erg heftig boek.

The Unhoneymooners van Christina Lauren

Dit is een boek dat voor veel verschillende challenges gebruikt kan worden. Zo is de cover geel, staan er planten op de cover, is het boek uitgekomen in 2019, heeft het boek illustraties op de cover en het boek is geliefd bij veel mensen. Het zou dus erg fijn zijn als ik aan dit boek toekom, want daarmee zou ik veel challenges kunnen afstrepen.

Veel liefs – Beth O’LearyVeel liefs

Dit boek kocht ik voor mezelf om te vieren dat ik mijn rijbewijs gehaald had. Daarnaast kan ik het boek gebruiken voor verschillende challenges, op de cover zit namelijk geel, het heeft een illustratie, het boek is uitgekomen in 2019, Chelsea (Chelseadolling reads) is groot fan van dit boek. Dit is dus ook een boek dat ik voor meerdere challenges kan inzetten.

What if it’s us – Adam Silvera & Becky Albertalli

En dan de laatste. Dit boek staat al een heel poosje in mijn boekenkast en ik pak het telkens maar niet op. Super jammer, want ik ben er wel erg nieuwsgierig naar. Dit boek gebruik ik voor de challenge van diversiteit, maar de cover bevat ook illustraties en het boek is geliefd door veel mensen.

Het is een erg ambitieuze TBR geworden, maar ik heb er gewoon zo’n zin in! Doe jij ook mee met de contemporary-a-thon?

5 Comments

    1. Wat jammer! Je kunt ook, net als ik, meerdere challenges voor 1 boek laten meetellen? Er komt anders vast wel weer een readathon waar je wel aan mee kunt doen. Veel succes deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge