Nieuwe releases

De boeken waar ik de komende maanden naar uit kijk | mei 2019

Nieuwe releases mei 2019 | Marieke's Books

Snuffelen door de catalogi van de uitgeverijen vind ik een heerlijke bezigheid. Welke geweldige boeken komen uit? Komen er nog boeken uit van mijn favoriete auteurs? Welke prachtige covers hebben ze nu weer gemaakt? De maand mei is altijd erg vol qua boeken die uitkomen, maar toch heb ik een selectie weten te maken. Benieuwd naar de boeken waar ik naar uit kijk? Lees dan snel verder.

13 mei: Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds (HarperCollins)

het omgekeerde van altijdIk zag de Engelse versie veel voorbijkomen op Bookstagram en werd per direct verliefd op de cover. Wat een prachtige kleuren bij elkaar! Het boek bleef op mijn radar, maar ik had eigenlijk nog nooit de flaptekst gelezen. Toen ik dat wel deed, wist ik het zeker: dit is een boek voor mij!

Bij Jack King lukt alles altijd bíjna. Bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit (maar zijn beste vriend was hem voor), bijna was hij de beste van de klas, bijna kwam hij in het footballteam…

Als hij op een feestje de mooie, grappige Kate ontmoet, denkt hij dat de vloek van ‘bijna’ eindelijk is verbroken. Maar helaas… Kate gaat dood aan een ernstige ziekte.

Dit zou het einde moeten zijn van hun verhaal, maar dat is het niet! Op het moment van Kates overlijden krijgt Jack een tweede kans. Zijn leven wordt gereset, en het volgende moment is hij zes maanden terug in de tijd en weer op het feest, waar Kate er gezond en stralend bij zit. Is hij gek aan het worden of is hij echt aan het reizen door de tijd? Jack is bereid overal in te geloven als hij Kate maar kan redden. Al snel zal echter blijken dat zijn keuzes niet zonder gevolgen zijn…

15 mei: De geur van groen – Pamela Sharon (Moon)

Dit boek viel me ook op door de kleurrijke cover. Echt prachtig! Ik ben ook erg benieuwd naar het verhaal. De geur van groen

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.
Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

21 mei: Verovering – Kristen Callihan (Volt)

veroveringEen nieuwe New Adult serie? Count me in! De synopsis doet me een beetje denken aan Ugly Love van Colleen Hoover. Misschien wordt dit ook wel een van mijn favoriete schrijfsters?

De regels:
1. We zoenen niet
2. We blijven niet bij elkaar slapen
3. We vertellen dit aan niemand
4. We worden NIET verliefd

Anna Jones wil maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen. Verliefd worden op Drew Baylor, de quarterback van het footballteam, is ze absoluut niet van plan. Drew is zeker belachelijk sexy en charmant, maar hij staat altijd in de aandacht, en als hij volgend jaar voor een team in de NFL gaat spelen zal dat alleen maar erger worden. Dat lijkt Anna helemaal niets, dus wat haar betreft blijft het bij scharrelen en houden ze zich allebei aan een paar strenge regels.

Maar Drew wil wel graag meer. Hij vindt alles leuk aan Anna: ze is slim, mooi en niet op haar mondje gevallen. Als footballspeler heeft hij geleerd om niet op te geven en alles op alles te zetten om zijn doel te bereiken. Zijn doel in dit geval? Niet alleen Anna’s lichaam, maar ook haar hart veroveren…

28 mei: Vijf stappen van jou – Rachel Lippincott (Volt)

Zie. Die. Cover! Zo ontzettend mooi! Ik ben echt heel erg blij dat uitgeverij Volt besloten heeft deze cover te houden. En dan de synopsis.. Dit boek gaat m’n hart breken, ik weet het zeker! vijf stappen van jou

Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.

Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.

Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?


Naar welk boek kijk jij heel erg uit? Laat het me weten in de reacties. 

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge