Recensies

De Bromance Boekenclub – Lyssa Kay Adams

De bromance boekenclub - Lyssa Kay Adams | Marieke's Books

De Bromance Boekenclub: een boek dat ik ontzettend veel voorbij zag komen op bookstagram. Het klonk heerlijk fout en ik hoopte heel hard dat een Nederlandse uitgeverij dit boek zou oppakken. En dat gebeurde! Boekerij vertaalde dit super populaire boek. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan snel verder. 

Waar gaat De Bromance Boekenclub over?

De eerste regel van de boekenclub? Je praat niet over de boekenclub.

Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is ‘pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromance boekenclub.

In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Wat vond ik er van?

Ohhh, dit boek is leuk! Hoe kom je als schrijfster op zo’n hilarisch idee? Ik vond het erg vermakelijk om te zien hoe de mannen de passages uit hun clubboek probeerden te ontleden en daar in het echte leven iets mee wilden gaan doen. Meerdere keren heb ik moet glimlachen en ik moest zelfs een keertje hardop lachen. Dit boek zit vol humor.

Gavin en Thea zijn niet heel goed in communiceren. Normaal is miscommunicatie een trope waar ik een hekel aan heb, maar in dit boek is het goed uitgewerkt. Je leert de personages goed kennen en weet waar ze vandaan komen. Wel vond ik dat we weinig van Gavin’s verleden te horen kregen en heel veel over Thea’s geschiedenis. Ik had graag ook iets meer over Gavin gelezen, misschien dat ik me dan nog beter in hem kon verplaatsen. Wel vond ik ze beide toffe personages. Ze staan sterk in hun schoenen en nemen het voor zichzelf op. De andere personages in het verhaal vond ik ook erg leuk. Vooral dan de meisjes van Thea en Gavin. Wat een schatjes!

Het leest heerlijk vlot en ik vond de schrijfstijl heel prettig. Ik had het boek bijna in 1 dag uitgelezen, maar 40 bladzijden voor het einde moest ik toch echt naar bed. Er zijn weinig boeken die mij zo lang wakker houden en De Bromance Boekenclub staat nu ook op dat lijstje. Ik wilde heel graag doorlezen en zien wat ze nu weer zouden meemaken, maar helaas werd ik toen te moe. De volgende ochtend heb ik meteen het boek er weer bij gepakt en het uitgelezen. Zo’n fijn boek! Dit soort boeken zijn de reden dat ik zo van lezen hou.

Ik ben erg benieuwd wat er in het 2e deel gaat gebeuren. Het ‘nieuwe’ van de bromance boekenclub is er dan wel af, dus de schrijfster moet met andere dingen gaan komen. Al maak ik me er niet al te druk om, want dit eerste deel beloofde veel goeds. Op naar deel 2!

De Bromance Boekenclub – Lyssa Kay Adams – Boekerij – 320 pagina’s – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge