Recensies

De erfenis – Tracy Wolff & Avery Flynn

De afgelopen maanden had ik weinig tijd om te lezen. Toch had ik zin in een goed boek, en ik besloot daarom eens bij de online bibliotheek rond te neuzen. Daar vond ik het audioboek van De erfenis, waarvan de cover me erg bekend voorkwam. Ik had namelijk de Engelse versie al op mijn TBR staan. 

Waar gaat De erfenis over?

Mallory’s leven ligt in puin. Haar huwelijk is op de klippen gelopen, ze is haar baan kwijt, en ze moet als dertiger weer bij haar niet erg hartelijke ouders gaan wonen. Dan overlijdt ook nog eens haar favoriete oudtante Maggie, de enige in haar familie die haar altijd door dik en dun heeft gesteund.

Maggie blijkt haar huis aan Mallory te hebben nagelaten. Mallory leeft weer helemaal op: een project om mee aan de slag te gaan en haar zelfvertrouwen op te krikken. Tot ze erachter komt dat het huis in rampzalige staat is: het staat tot aan de zolder vol met troep, en er moet bizar veel onderhoud plaatsvinden. Dan komt ook nog eens haar knappe maar barse buurman op niet al te vriendelijke toon eisen dat ze per direct het gras in de voortuin maait.

Waar is ze aan begonnen?

Wat vond ik er van?

Ik wist niet eens dat Love Books dit boek vertaald had. Het boek is volledig onder mijn radar door gegaan, maar gelukkig herkende ik het dus aan de cover.

Mallory maakt een hele mooi groei door in dit boek. Ze begint als een gebroken vrouw, die niet weet wat ze wil met haar leven of het huis dat ze geërfd heeft. Gelukkig verandert dit door het boek heen, ze komt voor zichzelf op en gaat tegen haar controlerende ouders en ex-man in. Wel vond ik haar soms een beetje vervelend, ze blijft Nick namelijk continu vergelijken met haar ex. In mijn ogen is dit heel oneerlijk voor Nick, die dan geen eerlijke kans maakt.

Nick, de buurman, komt nogal nors over aan het begin van het boek. Hij eist van haar dat ze het gras maait, terwijl Mallory echt wel iets anders aan haar hoofd heeft dan dat stomme gras maaien. Langzaam groeien Nick en Mallory toch naar elkaar toe, wat erg mooi beschreven werd. Ze gaan elkaar steeds meer waarderen en lopen niet continu meer op elkaar te vitten.

Wat ik wel een beetje afleidend vond, was dat de buurman en mijn vriend dezelfde naam hebben. Dit maakte het soms wel een beetje gek om naar het verhaal te luisteren.

Het einde van het boek voelde een beetje gehaast, wat erg jammer was, omdat het verhaal zo mooi was opgebouwd. Toch was ik erg blij dat ik eindelijk weer een boek uitlas, aangezien dat al een aantal maanden niet echt gelukt was.

De erfenis is een vermakelijk verhaal over twee mensen die totaal verschillend zijn. Niet perse een verhaal wat je perse móet lezen, maar wel een fijn verhaal voor tussendoor. Of lees het boek, als je net zoals ik in een reading slump zit. 

De erfenis –  Avery Flynn & Tracy Wolff – Love Books – 289 pagina’s – ★★★☆☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge