readathon

De executie – Danielle Bakhuis

De executie - Danielle Bakhuis recensie | Marieke's Books

Zodra ik dit boek voorbij zag komen op Instagram, wist ik het zeker: dit boek wil ik lezen! Helaas duurde het een poosje voordat ik er eindelijk tijd voor had, maar ik heb ‘m eindelijk uit. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat De executie over?

Het is 2048. Het Collectief is aan de macht. Om het land staat een Muur en de levens van alle inwoners zien er hetzelfde uit. Ze dragen dezelfde kleding, wonen in dezelfde huizen en eten iedere avond dezelfde maaltijd. Dat maakt iedereen gelijk, en het leven zorgeloos en voorspelbaar. Maar wie een misstap begaat, wordt keihard afgestraft. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren hangend in kooien boven een onpeilbare diepte terechtgesteld. Tijdens een spectaculaire show die live op televisie wordt uitgezonden, krijgen vijf tieners nog één kans om zichzelf te redden. Bij vier van hen zullen de bodems onder hun kooien worden weggeklapt. Het Collectief beslist wie er overblijft. Welkom bij De executie. Deze aflevering wil je niet missen! 

De executie - Danielle Bakhuis recensie | Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Dit boek was zo goed! Ik zat meerdere keren op het puntje van mijn stoel van de spanning. De opbouw is goed gedaan: je leert hoe het Collectief werkt en ondertussen lees je ook meer over het programma De executie zelf. Je leert alle hoofdpersonen een voor een kennen, wat er voor zorgde dat ik met alle hoofdpersonen een band opbouwde. Dit vond ik erg knap gedaan.

Het einde van het boek vond ik niet helemaal passen en dat komt omdat het erg gehaast voelde. Het hele verhaal wordt uitgebreid verteld, maar tegen het einde gaat het tempo omhoog en had ik het idee dat ik dingen gemist had.

Ook baalde ik er erg van dat er een spoiler voor de Eliminatie (haar eerdere boek) in dit boek stond. Ik ging er van uit dat het een stand-alone was en toen kwam ik plotseling toch een spoiler tegen. Dit was erg jammer. Mocht je de Eliminatie dus nog niet gelezen hebben, doe dat dan voordat je dit boek gaat lezen.

Toch ben ik erg blij dat ik De executie gelezen heb, want het verhaal zit goed in elkaar en is erg spannend. Op naar meer boeken van Daniëlle Bakhuis! Zelfs de Eliminatie wil ik nu nog wel lezen, want daar ben ik toch wel benieuwd naar geworden. En stiekem hoop ik dat ik de spoiler gewoon snel vergeet en helemaal blanco de Eliminatie in kan. 

De executie – Danielle Bakhuis – Best of YA – ISBN13 9789000365975 – 248 pagina’s – €16,99 – ★★★★☆

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge