Lijstjes

De herfst: mijn favoriete leesseizoen

De herfst is bijna weer begonnen en dat is goed te merken. Het regent vaker en het is  lang niet meer zo warm als dat het deze zomer was. De herfst is echt mijn favoriete leesseizoen. Maar waarom dan zul je misschien denken? Vandaag zal ik mijn redenen met je delen. 

  • Kaarsjes aan

Dat de dagen weer korter worden vind ik maar niks. Het wordt zo ontzettend snel donker alweer. Maar gelukkig zijn daar kaarsjes. Ik heb er echt ontzettend veel, maar in mijn ogen kun je nooit teveel kaarsjes hebben.

  • Met een dekentje op de bank

Of welke andere comfortabele plek ik ook kan vinden. Lekker warm en comfy, dat is de ideale leesplek naar mijn idee.

  • Kop warme thee

Ik hou van thee in alle seizoenen, maar de zomer is meestal te warm voor thee. En juist daarom kan ik een kop thee zo waarderen in de herfst. En dan maar hopen dat ik ‘m niet vergeet, zoals gewoonlijk, want lauwe thee is lang niet zo lekker als warme thee.

  • Pepernoten

Al zijn die ook al te verkrijgen aan het einde van de zomer. Én als je het goed speelt, heb je ook nog pepernoten over om na sinterklaas nog van te genieten. Pepernoten zijn echt mijn favoriet. En dan niet die gekke chocoladepepernoten, want die vind ik niks. Nee, gewoon de normale kruidnoten. Geef me een zak en binnen no-time is ‘ie op.

  • Geweldige nieuwe boeken

In de zomer is het altijd iets rustiger wat betreft nieuwe boeken die worden uitgegeven. Bij de uitgeverijen hebben ze natuurlijk ook vakantie. Maar in de herfst komen dan juist altijd super veel leuke boeken uit. Mede doordat sinterklaas en kerst dan ook dichterbij komen. Iets wat ik trouwens totaal niet erg vind, want ik hou van de feestdagen! De herfst zorgt er trouwens wel voor dat ik een heel erg groot verlanglijstje krijg. Dat is dan weer een nadeel.

Wat is jouw favoriete lees-seizoen? 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge