Recensies

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan | Marieke's Books

Eind mei kreeg ik van uitgeverij Luitingh-Sijthoff een mailtje over De kleine bakkerij aan het strand. Ze prezen het boek aan als een heerlijke feelgood vol humor, passie en romantiek. Dat klinkt als een boek voor mij! Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

In De kleine bakkerij aan het strand volgen we Polly. Door persoonlijke redenen verhuist ze naar een afgelegen eiland en maakt ze van haar hobby haar beroep – ze wordt bakker. Het eiland heeft daarnaast ook nog een overschot aan mannen, wat dus de perfecte remedie is voor haar lege bankrekening en haar gebroken hart.

Polly krijgt een hele bijzondere vriend, namelijk Neil, een jonge papegaaiduiker met een gebroken vleugel. Ze krijgen een erg speciale band.

Op het eiland is het niet altijd even makkelijk. Haar huis is vervallen, de bakkerij is een bouwval en daarnaast zijn de eilandbewoners ook niet allemaal even aardig. Toch begint Polly zich steeds meer thuis te voelen op het eiland. Alleen met de liefde gaat het iets lastiger.

De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan | Marieke's Books

Laat ik beginnen met Polly. Zij is de hoofdpersoon van dit boek en ontzettend leuk. Ze is een sterke powervrouw die niet bang is om haar mening te verkondigen. Daarnaast doet ze eindelijk wat ze echt leuk vindt en dat enthousiasme is echt voelbaar tijdens het lezen. Je merkt gewoon hoe leuk Polly het vindt om te bakken en nieuwe dingen uit te proberen. En dan Neil. Wat een schatje! Ik vond de toevoeging van een papegaaiduiker erg origineel en goed gevonden.

De andere eilandbewoners zijn ook geweldig. Ze zijn erg goed uitgewerkt voor Colgan en iedereen heeft duidelijk zijn eigen achtergrondverhalen. De dynamiek op het eiland is erg bijzonder en dat komt duidelijk naar voren in dit boek.

De setting is goed beschreven. Ik waande me echt op het eiland en ik had meteen een voorstelling ervan. Hier de bakkerij, daar de zee, daar het kleine supermarktje. Het voelde soms zelfs alsof ik samen met Polly over het eiland liep en zij mij rondleidde.

De schrijfstijl is erg vlot en ik vloog door het boek heen. Ik merk dat ik sowieso wel sneller door feelgood boeken heenga, maar dit boek las echt heel fijn.

De kleine bakkerij op het strand is een echt feelgood verhaal met een fijne setting en een erg prettige schrijfstijl. Zeker een aanrader voor de zomer! Aan het einde van het boek was ik teleurgesteld. Niet om het verhaal, maar omdat het boek al uit was. Ik wil meer!

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan – Luitingh-Sijthoff – 368 pagina’s – ISBN 9789024585427 – €17,50 – ★★★★☆

Ik heb dit boek mogen ontvangen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge