Recensies

De kleuren van het leven van Lorraine Fouchet

Dit boek mocht ik voor de Leesfabriek lezen en ik heb het boek mogen ontvangen van uitgeverij Nieuw Amsterdam. Daarvoor dank! Een uitgebreidere recensie zal binnenkort verschijnen op de Leesfabriek, maar hier alvast een voorproefje. 

De blurb

Kim verruilt het pittoreske eiland Groix voor de Cote d’Azur, om als gezelschapsdame in dienst te treden van de steenrijke en dementerende Gilonne. Deze excentrieke bejaarde krijgt wekelijks bezoek van haar zoon, die zeer gesteld is op zijn moeder. Kim raakt gecharmeerd van het duo. Maar dan ontdekt ze dat de echte en enige zoon van Gilonne twee jaar eerder is verongelukt. Gilonne lijkt hier niet van op de hoogte te zijn. Wie is deze man die wekelijks op bezoek komt? Kim is vastbesloten dit familiegeheim te ontrafelen. Ondertussen vraagt ze zich af of ze er wel goed aan heeft gedaan haar veilige eiland, waar het leven opgeruimd en overzichtelijk was, te verlaten.

Mijn oordeel

In het boek maakt Kim een lijstje met de voors en tegens van het ouder worden. Mij lijkt het dan ook erg toepasselijk om het boek op dezelfde manier te beoordelen. Dus hier zijn ze dan, de voors en tegens van dit boek.

De voors

  • Het verhaal speelt zich af in Frankrijk en ik hou van dat land!
  • De hoofdpersoon is echt heel erg sympathiek en ik kon me goed in haar inleven. (Al vond ik haar relatie met haar vriend weer niet goed, zie tegens)
  • Het lijstje dat ze maakt is ook aanwezig in het boek. Door het boek heen maakt ze het lijstje en krijg je flarden te lezen. Aan het einde van het boek staat dan het complete lijstje.
  • De meubels in het huis hebben ook hun eigen hoofdstuk. Dit vond ik erg tof.
  • De personages maken allemaal een bepaalde groei door.

De tegens

  • Ik had verwacht dat het boek spannend zou zijn, omdat de zoon van Gilonne haar zoon niet is, maar het was totaal niet spannend. Dit was wel een beetje een teleurstelling.
  • Gilonne vond ik echt verschrikkelijk. Ik kon maar geen hoogte van haar krijgen. Dit kwam deels doordat ze dementerend was en daardoor soms aparte dingen deed, maar ook de Gilonne van vroeger vond ik niet leuk.
  • Ik snapte Kim in haar relatie met haar vriend niet echt. Ze twijfelt continu aan hem, dat lijkt me nou niet de beste relatie.

3 sterren voor dit boek. Ik ben niet verliefd op het boek, maar het was wel een mooi verhaal.

★★★☆☆

De kleuren van het leven – Lorraine Fouchet –  Nieuw Amsterdam – 288 pagina’s – €19,99

 

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge