Recensies

De spion van 3B (Geheime affaires #1) – Nana Malone

Voor Kobo Originals mocht ik het ebook De spion van 3B lezen. Het werd gepitcht als een soort van Mr. & Mrs. Smith, maar dan in boekvorm. Aangezien ik die film erg leuk vond, besloot ik dit boek ook te gaan lezen. 

Waar gaat De spion van 3B over?

Soms is liefde (letterlijk) dichterbij dan je denkt…

Het aanmaken van een datingprofiel kan best lastig zijn als je moet liegen in alles wat je opschrijft. Lyra kan echter moeilijk eerlijk zijn over haar carrière, en ze is vastbesloten om de man die haar hart brak te vergeten en verder te gaan met haar leven. En dus is er maar een optie: op een datingapp met een profiel vol leugens. Maar goed, haar match is geen haar beter.

Lyra is geen marketingconsultant en Marcus is, ondanks zijn fascinatie voor codes, geen videogame-ontwikkelaar. Beiden zijn lid van een elitecorps van undercoveragenten en beiden volgen, zonder het van elkaar te weten, dezelfde dubbelspion. Het verlangen om elkaar de waarheid te vertellen wordt groter met iedere leugen. Want, terwijl de spanning in de zaak hoog oploopt, is dat tussen hen ook het geval…

Wat vond ik er van?

De spion van 3B is een super vermakelijk verhaal. Het boek leest vlot en ik vloog door het verhaal heen. Dit komt waarschijnlijk door de hoge mate van actie in het boek. Het boek laat je geen enkel moment met rust. Hierdoor moest ik wel doorlezen en was het boek ook snel uit.

Ik vond de personages erg tof. Beide spion en beide goed in hun werk. Het gaf het verhaal een leuke insteek, waardoor ik wel nieuwsgierig werd naar hoe het verhaal zou gaan lopen. Het wisselen tussen de perspectieven zorgt voor een mooie afwisseling. Het boek bevat ook een goede dosis humor. Ik denk dat je dit verhaal prima kunt vergelijken met Mr. & Mrs. Smith. Aan spanning, liefde en actie geen gebrek.

En oké, soms is het verhaal een beetje cliché. Het heeft bepaalde wendingen die je ver van te voren aan ziet komen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb genoten van dit boek. De personages, de verhaallijn en de humor, zorgden ervoor dat ik door bleef lezen en ook meteen zin heb ik deel 2. En het open einde van zorgde hier zeker ook voor.

De spion van 3B – Nana Malone – Kobo Originals – ★★★★☆

Ik heb dit boek mogen ontvangen als e-book van Kobo originals, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier mijn mening beïnvloed. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge