Tag

De Twintig Vragen Book Tag

Boekenbuit september 2019 | Marieke's Books

Bij Marleen zag ik een ontzettend leuke tag voorbijkomen. Deze tag is gecreëerd door buydebook, die het oorspronkelijk in 2016 al op Goodreads postte en het leek me leuk om ‘m ook in te vullen. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder.     

Hoeveel boeken is teveel voor een serie?

Ik moet eerlijk bekennen; ik ben niet zo goed in series lezen. Meestal haak ik rond boek 3 af, dus voor mij is een serie meestal te lang als het meer dan 3 boeken heeft. Nu zijn daar uitzonderingen op, zoals de series van Elle Kennedy. Deze series bevatten meer dan drie boeken en toch heb ik ze allemaal gelezen. Misschien ligt dat ook wel aan het feit dat ze een van mijn favoriete schrijfsters is en ik alles van haar wil lezen.

Wat vind je van cliffhangers?

Ver-schri-kke-lijk! Echt, ik ben er geen fan van.

Hardcover of paperback?

Ik heb eigenlijk geen voorkeur en koop welke het goedkoopste is. Mijn kast bestaat dus voornamelijk uit paperbacks, met heel af en toe een hardcover.

Wat is je favoriete boek?

Wat is dit voor vraag?! Mijn favoriete boek van dit jaar is Get a life, Chloe Brown, al denk ik dat Take a hint, Dani Brown (boek 2 in de serie) net zo geweldig is (ben er nu in bezig). Daarnaast is From Lukov With Love me goed bijgebleven, net als De laatste brief van Rebecca Yarros.

Wat is je minst favoriete boek?

Hmm, goede vraag! Ik geef niet vaak 1-ster-ratings, maar heb er in de jaren toch een aantal verzameld. Dit jaar was dat Kies voor mij van Stefanie Van Mol, dat vond ik echt geen goed boek.

Driehoeksverhoudingen – ja of nee?

Nop! Ik vind dat echt een verschrikkelijk trope.

Het meest recente boek dat je niet uit hebt gelezen?

Land van Dadels en Prinsen van Frank Nellen. Ik wilde dit boek lezen samen met Paula van Bookbreak, maar het viel me zo ontzettend tegen. Net alsof ik weer op de middelbare was en aan het lezen was voor de lijst. Nee, dat gaan we dus niet weer doen. Paula heeft doorgezet, maar ik heb het boek weer ingeleverd bij de bibliotheek.

Welk boek lees je nu?

Ik lees altijd een paar boeken tegelijk, net als nu. Ik ben bezig in:

 • Take a hint, Dani Brown – Talia Hibbert (ge-wel-dig!!)
 • Rood, Wit & Koningsblauw – Casey McQuiston
 • Cinder & Ella – Kelly Oram (voor de Leesfabriek)
 • Das Glück in vollen Zügen – Lisa Kirsch (mijn eerste Duitse boek)
 • Stranddagboek – Emily Henry

Wat is je het laatste boek dat je iemand hebt aangeraden?

Take a hint, Dani Brown, ondanks dat ik hem nog niet uitgelezen heb. Hibbert’s schrijfstijl is echt geweldig en ik raad iedereeen aan om haar boeken te gaan lezen.

Wat is oudste boek dat je hebt gelezen (publicatiedatum)?

Ik heb even op Goodreads gespiekt en dat is Les Miserables (1862), welke ik voor Frans moest lezen.

Wat is nieuwste boek dat je hebt gelezen (publicatiedatum)?

If the boot fits van Rebekah Weatherspoon. Dat boek is op 27 oktober uitgekomen en ik kon het via Netgalley vooruitlezen. Zeker een aanrader, mocht je nog op zoek zijn naar een fijn feelgood-verhaal. Mijn recensie komt binnenkort online.

Wie is je favoriete auteur?

Eentje maar? Dat is onmogelijk om te antwoorden, dus hierbij mijn top 5 (niet op volgorde trouwens, want ik kan echt niet kiezen):

 1. Colleen Hoover
 2. Elle Kennedy
 3. Talia Hibbert
 4. Mariana Zapata
 5. Rebekah Weatherspoon

From Lukov with Love - Mariana Zapata recensie Marieke's Books.jpg

Boeken kopen of boeken lenen?

Beide! Ik hou er van om boeken te kopen, want dat voelt echt als een cadeautje aan mezelf en ik vind ze zo mooi in de boekenkast. Toch ben ik ook een groot fan van de bibliotheek en daar leen ik dan ook veel boeken.

Een boek dat je niet goed vond, maar de rest van de wereld wel?

Ik ben er officieel nog in bezig, maar ik kan je nu al vertellen dat dit Rood, Wit & Koningsblauw gaat worden. Ik heb gewoon geen klik met de personages en het is zo zoetsappig, dat ik me er zelfs aan erger.

Boekenleggers of ezelsoren?

Wat is dit voor vraag? Boekenleggers, zeker weten!

Een boek dat je kan blijven lezen?

De deal van Elle Kennedy! Dit boek heb ik al meerdere keren gelezen, terwijl ik normaal helemaal niet zo van het herlezen ben. Ook wil ik graag Get a life, Chloe Brown herlezen, want dat boek vond ik zo ontzettend leuk.

Kan je lezen als de muziek aanstaat?

Meestal wel, alleen niet als ik moe ben. Dan wil mijn hoofd echt niet twee dingen tegelijk verwerken, dat is te veel. Het liefste luister ik naar klassieke muziek, dan kan de tekst me niet afleiden.

Eén perspectief of meerdere perspectieven?

Hier heb ik geen voorkeur. Meerdere perspectieven vind ik, net als Marleen, leuk bij romantische boeken. Vooral als het tweede perspectief dan ook nog vanuit de love-interest geschreven is. Romantische boeken met maar een perspectief vind ik ook erg leuk, want dan blijft het toch een beetje een verrassing wat de andere personen denken.

Lees je boeken in één keer uit of in meerdere sessies?

In de vakantie kan het nog wel eens voorkomen dat ik een boek in een sessie uitlees, maar meestal doe ik er meerdere sessies over. De meeste boeken lees ik wel binnen een week uit trouwens.

Wie tag je voor deze book tag?

Iedereen die zin heeft om hem ook in te vullen! Voel je vrij om ‘m over te nemen, vergeet alleen niet de originele bedenker te benoemen.


Nu je hier toch bent, ben ik wel benieuwd: wie is jouw favoriete auteur? Heb je nog aanraders voor me?

3 Comments

  1. Ik heb haar boeken wel eens voorbij zien komen, maar nog nooit gelezen. Ooit had ik Wij zijn allemaal moleculen meegenomen van de bibliotheek, maar ik kwam er toen niet aan toe helaas. Binnenkort maar weer lenen en dan ook echt lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge