Recensies

De ware – John Marrs

Maandag schreef ik er al over: ik ga thrillers proberen! Ik begon meteen met deze uitdaging. Als eerste las ik De ware. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat De ware  over?

Een eenvoudige DNA-test is genoeg om jouw perfecte partner te vinden. Het bedrijf Match Your DNA kondigde aan het gen te hebben gevonden dat ons verbindt met onze zielsverwant. Sindsdien zijn miljoenen mensen gematcht. Maar de ontdekking leidt ook tot talloze verbroken relaties en ideeën over daten, romantiek en liefde zijn totaal veranderd. Nu krijgen vijf totaal verschillende mensen het bericht dat ze een match hebben. Ze staan op het punt de ware te ontmoeten. Maar niet iedereen zal nog lang en gelukkig leven. Zelfs zielsverwanten hebben geheimen, en sommige zijn schokkender dan je denkt…

Wat vond ik van mijn eerste thriller?

Dit boek is echt zo verslavend! Ik kon het maar moeilijk wegleggen en moest op elk mogelijk moment doorlezen. De hoofdstukken zijn kort en eindigen vaak met een cliffhanger, waardoor je wel door moet lezen. De verhaallijn is ontzettend absurd en het zet je ook aan het denken. Zou dit echt mogelijk zijn? En wat als jouw ware karaktereigenschappen heeft waar jij niet zo gek op bent. Of wat als jouw ware een moordenaar is?!

Ik was aan het begin bang dat ik alle personages niet uit elkaar zou kunnen houden. Er zijn namelijk 5 verschillende hoofdpersonen met elk hun eigen verhaallijn; Jade, Ellie, Nick, Christopher en Mandy. En bij elke verhaallijn horen natuurlijk ook weer allemaal bijpersonages. Maar dit boek zit zo ontzettend goed in elkaar! In elke verhaallijn gebeuren idiote dingen, waardoor je de personages niet kunt vergeten.

De vijf verhaallijnen hebben nauwelijks een connectie met elkaar, wat wel apart was. Toch hoorden ze zonder twijfel allemaal in dit boek thuis en waren ze stuk voor stuk goed uitgewerkt.

Waarom dan geen vijf sterren? Dat komt omdat ik het einde toch een beetje zwak vond. Het hele verhaal wordt erg goed opgebouwd, maar het einde voelde een beetje te gehaast aan. Alsof de schijver klaar was met het verhaal en het dus maar zo heeft afgesloten. Erg jammer.

Ondanks dat was dit zeker een positieve eerste ervaring met thrillers. Op naar een volgende!

Heb jij De ware al gelezen? Wat vond je er van??

De ware – John Marrs – The House of Books – 400 pagina’s – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge