Recensies

De wensmuur – Mia Sheridan

Af en toe neem ik een kijkje in de Luisterbieb. Welke nieuwe titels zijn er? Welke audioboeken wil ik nog luisteren? Zo kwam ik uiteindelijk bij de Wensmuur uit. Een boek dat al een poosje op mijn TBR stond, maar ik kwam er maar niet aan toe. Ik besloot het audioboek te downloaden en dat was een goede keus!

Waar gaat De wensmuur over?

Balletdanseres Clara verhuist naar New Orleans, maar voelt zich daar nogal verloren. Dan hoort ze over een liefdesverhaal met een tragische afloop op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Naar het schijnt is de plantage nu volkomen verlaten, maar tot Clara’s verbazing bevindt zich achter de muur een man van vlees en bloed.

Deze man is Jonah, die zich heeft teruggetrokken op de Windisle-plantage omdat hij het liefst nooit meer door iemand gezien wil worden. Hij schaamt zich te erg voor zijn littekens. De muur waarachter hij leeft, is een wensmuur: mensen brengen hier hun wensen naartoe. Maar Clara, die brengt er zichzelf naartoe, en met ieder bezoek wordt de bijzondere band tussen haar en Jonah sterker. Jonahs verlangen om met haar samen te zijn wordt steeds groter. Helaas weet hij dat dit niet zal gaan. Het is zijn lot om voorgoed achter de wensmuur van Windisle te blijven.

Wat vond ik er van?

De wensmuur heb ik dus als audioboek geluisterd en wat is het fijn voorgelezen zeg! Heel prettig om naar te luisteren, al was het wel een beetje traag. Gelukkig kun je de audioboeken van de Bibliotheek op 1,5x zetten, zodat het net iets fijner luisteren is.

Aan het begin vond ik het boek een beetje verwarrend. We volgen Clara en al snel ontmoeten we Jonah. Maar dan zijn er in een keer ook terugblikken naar 1860? Dat was nogal verwarrend, omdat ik het niet zo goed kon plaatsen. Waarom kwam dit tussendoor? Bij de tweede of derde terugblik begreep ik het beter en kwam ook het verleden tot leven.

Juist het verleden dat tot leven kwam, gaf een extra laag aan dit boek. Het maakte dit verhaal nog meer bijzonder dan dat het al was.

Sowieso vond ik dat de schrijfster veel zware onderwerpen aansneed in het boek. Maar deze onderwerpen vond ik allemaal wel goed uitgewerkt. Er werd echt aandacht besteed aan elk onderwerp op zich en het werd goed afgerond. Geen open eindes te bekennen.

In de blurb staat dat het een modern, mysterieus sprookje is dat lijkt op Belle en het Beest, maar dat is het enige wat ik er echt niet uit kon halen. Natuurlijk, Jonah is verminkt, maar dat maakt hem niet in een keer het Beest. En daarnaast vond ik het ook niet echt een sprookje.

Ik vond De wensmuur een erg liefdevol verhaal en het heeft me vaak doen glimlachen. En ondanks dat het dan geen sprookje was, heeft dit boek wel mijn hart gestolen. Ik wil meer van Sheridan!

De wensmuur – Mia Sheridan – Zomer & Keuning – ISBN13 9789020536256 – 413 pagina’s -★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge