Recensies

Deadline – Rachel Ward

Deadline - Rachel Ward recensie | Marieke's Books

Afgelopen weekend liep ik door de bibliotheek te struinen. Eventjes bij de romans kijken, dan even naar de young adult-kast en uiteindelijk ook nog even langs de C-boeken. Daar zag ik Deadline van Rachel Ward staan en ik herkende de cover van mijn TBR. Dit boek wil ik al zo lang lezen, dus nam ik het gelijk mee naar huis. 

Thuisgekomen ben ik meteen begonnen in dit boek, want ik was erg nieuwsgierig geworden. Was ik al in 4 andere boeken bezig? Jazeker. Maakte me dat uit? Nee, zeker niet.

Waar gaat Deadline over?

In Deadline volgen we Jem en zij heeft een speciale gave. Ze ziet namelijk de sterfdatum van iedereen die ze aankijkt. Om die reden maakt ze dus ook geen vrienden. Je wil toch niet van je vrienden weten wanneer ze dood gaan? Maar dan ontmoet ze Spider. Ze ziet dat hij niet lang meer te leven heeft, maar toch besluit ze met hem op te gaan trekken. Samen besluiten ze een dagje naar Londen te gaan. Bij de Londen Eye aangekomen ziet Jem in een keer dat iedereen dezelfde sterfdatum heeft, namelijk de datum van vandaag. Snel rennen Jem en Spider weg en even later vindt er een terroristische aanslag plaats op de Londen Eye. Algauw zijn Jem en Spider de meest gezochte criminelen in het land.

Wat vond ik er van?

Het begin van dit boek is erg sterk. Je leert al snel Jem en Spider kennen en dan gaan ze al samen naar Londen toe. Op dat moment is het heel erg spannend en is het verhaal erg boeiend. Als ik alleen het begin van het boek moest beoordelen, dan zou ik dat zeker 4, misschien wel 5 sterren geven.

Maar na de aanslag kakt het verhaal in en niet zo’n beetje ook. Jem en Spider zijn op de vlucht voor de politie, maar verder gebeurt er niet zo veel. Vluchten, schuilen, vluchten, schuilen. Ik heb zelfs even er over nagedacht om het boek aan de kant te leggen. De vaart was volledig uit het verhaal verdwenen.

Maar toen kwam het einde. Daar kwam de vaart weer terug en begon het verhaal weer spannender te worden. Ik was zelfs een beetje verbaasd over het einde van het boek en zit er zelfs over na te denken om deel 2 ook te lezen.

Het einde zorgde ervoor dat dit boek geen 2 sterren boek is geworden, maar een 3 sterren boek. Erg jammer van het inkakken in het midden, maar het begin en einde maken toch veel goed. Misschien is deze serie iets meer voor een jonger publiek, maar ik vond het toch wel vermakelijk. 

Deadline – Rachel Ward – Uitgeverij Lemniscaat – 285 pagina’s – ISBN13 9789047702221 –  €17,95 – ★★★☆☆

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge