Recensies

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel | Marieke's Books

Na veel positieve recensies, besloot ik in een opwelling Dit is hoe het ging mee te nemen van de bibliotheek. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat het boek over?

Cato Schmidt heeft alles: fijne ouders, bloedmooi zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school. Maar Cato worstelt. Met zichzelf en haar pijnlijke verleden. En als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen en haar nooit zal laten vallen.

Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel | Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Wat een heftig boek zeg! Bij de ontknoping was ik echt even flabbergasted, dát had ik niet zien aankomen. De stukjes verhoor tussendoor maakten mij erg nieuwsgierig naar de ontknoping. En die ontknoping zat dus erg goed in elkaar.

Helaas had ik iets meer moeite met de rest van het boek. Ik vond de schrijfstijl niet fijn en daardoor pakte ik het boek ook minder snel op. Ik kwam daardoor niet lekker in het verhaal en dat was erg jammer, want daardoor miste ik een band met de personages. Het boek pakte me niet echt en daardoor vond ik de eerste driekwart van het boek een beetje saai overkomen.

Daarnaast miste ik diepgang in de andere personages, terwijl ik die juist zo belangrijk vindt. Waarom doen zij wat ze doen? Waarom kiezen ze voor iets? Zit daar iets achter? Helaas bleven de andere karakters erg oppervlakkig. Misschien is daar ook wel actief voor gekozen, zodat het echt allemaal om Cato draaide, maar voor mij werkte het niet zo goed.

Dit is een boek met een heftig thema, wat erg goed ontvangen is door lezers. Helaas vond ik het boek erg tegenvallen. Misschien heeft dat ook wel te maken met te hoge verwachtingen. Ik ben een van de enigen die hier niet zo enthousiast over is, dus ga het boek vooral lezen. Hopelijk vind jij het boek wel super tof!

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel – Blossom Books – ISBN13 9789463491556 – ★★☆☆☆

Trigger warning: dit verhaal gaat over heftige thema’s zoals pesten en zelfmoord. Mocht je hierdoor getriggerd worden, is het misschien verstandig om dit boek niet op te pakken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge