Kletsen

DNF lijst: de boeken die ik niet heb uitgelezen

Als ik een boek begin, dan lees ik hem ook uit. Dat was mijn motto. Maar toen kwam We were liars en ik heb me echt door dat boek heen moeten worstelen. Uiteindelijk heb ik die wel uitgelezen, maar vanaf toen heb ik besloten dat ik een boek niet meer hoef uit te lezen als ik er echt niet doorheen kom. En sinds die dag staan er een aantal boeken op mijn DNF (Did Not Finish) lijst. 

Dat deze boeken op mijn DNF lijst staan, betekent niet dat het slechte boeken zijn. Deze boeken lagen mij gewoon niet of waren te moeilijk. Het betekent dus ook niet dat jij deze boeken niet leuk mag vinden. Integendeel, ik hoop juist dat jij ze wel heel tof vond!

Duizend stukjes van jou van Claudia Gray

Iedereen is fan van dit boek en ik zie het telkens voorbijkomen op Instagram en Goodreads. Iedereen fan? Dan ik vast ook. Met superhoge verwachtingen begon ik dit boek. Volgens mij lazen we het zelfs als maandboek bij Books Ever After. Maar waar iedereen maar niet kon stoppen met lezen, ging mijn leestempo ontzettend omlaag.

Ik wilde heel graag doorlezen, want wat nu als het straks beter wordt en ik dat ga missen? Ondertussen was ik al door de eerste 100 bladzijdes heen, maar had ik nog geen klik met het verhaal. Ik vond het maar saai en verwarrend. Dit is dan ook het allereerste boek dat ik aan de kant heb gelegd. Het kostte me zoveel energie om door te lezen, dat leek me niet goed.

Ragdoll van Daniel Cole

Al mijn vrienden op Goodreads gaven dit boek 4 of zelfs 5 sterren. Dit móest wel een goed boek zijn dan. Maar wat ik toen nog niet wist, is dat thrillers helemaal niet zo mijn genre zijn. Ik probeerde in dit boek te beginnen, maar na anderhalve pagina was ik het begin al weer kwijt. Huh? Overnieuw dan maar. Ik kwam toen ongeveer 10 pagina’s verder en toen was ik het weer kwijt.

Ik besloot het begin scannend opnieuw te lezen en daarna door te ploeteren. Er moest toch iets goeds zitten in dit boek als iedereen er zo gek van was? Maar voor mij werkte het niet. Ik voelde een enorme leesdip aankomen en besloot dit boek weer terug te brengen naar de bibliotheek.

Les Misérables van Victor Hugo

Dit is een beetje een ander verhaal. Voor Frans op de middelbare school moesten we een klassieker kiezen en ik koos voor Les Misérables. Maar door tijdsdruk en doordat Frans voor mij erg moeilijk is om te lezen, heb ik dit boek toch aan de kant gelegd. Gelukkig kon ik de toets halen door samenvattingen te lezen, maar dit boek heb ik dus nooit uitgelezen. Ik wil dat wel heel erg graag, want ik ben enorm benieuwd naar dit boek. (Al is hij wel een beetje intimiderend met zoveel bladzijdes) Ik wil het boek nu graag in het Engels lezen, of misschien kies ik de Nederlandse versie wel.

Stop jij wel eens met een boek als je er niet doorheen komt? Of ploeter jij door?

0 Comments

  1. Leuke blogpost! Ah jammer dat je Duizend stukjes van jou niets vond! Ik vond het een hele leuke serie, al snap ik jou mening ook wel! Ik lees meestal een boek wel uit, omdat ik de hoop heb dat het beter gaat worden.. (of ik skim er een beetje doorheen, haha)

    1. Dat skimmen kan ik echt niet, daar heb ik geen talent voor haha! Ik heb het wel eens geprobeerd, maar dan leg ik het boek toch liever maar gewoon aan de kant.

  2. Vroeger las ik altijd door, of ik het nou leuk vond of niet. Ik had altijd het idee dat het beter zou worden. Dat het einde misschien één grote twist zou zijn.
    Nu ben ik strenger geworden voor mezelf. Als het mij niet pakt, waarom zou het einde dan wel goed zijn? En als alleen het einde goed is, verdient het boek in het geheel dan wel een hoge rating? Als het mij gewoon niet pakt, dan is het snel gedaan met het boek! Jammer, maar ik geef liever voorrang aan boeken die ik wel leuk vind.

  3. Als ik een boek niet leuk vind dan vliegt hij gewoon aan de kant. Lezen moet leuk blijven dus ik forceer mij nooit in een verhaal. Tenzij het een recensie-exemplaar is dan ligt dat weer wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge