Lijstjes

Doelen voor 2019

2019 doelen | Marieke's Books

Hoera, 2019 is begonnen! Via deze weg wil ik jou een gelukkig nieuwjaar toewensen! Dat je maar veel mooie boeken mag ontdekken dit jaar. Tijd om vooruit te kijken en nieuwe doelen te stellen. Ik vind het altijd heerlijk om nieuwe doelen te formuleren en vandaag deel ik ze met je. Kijk je mee?

Leesdoelen

  • 75 boeken lezen

Dit jaar stel ik mijn leesdoel een beetje bij. Ik hoef geen 100 boeken meer te lezen. Dat was leuk voor een jaar, maar gaf ook stress. Dit vind ik erg zonde. Als ik wel de 100 ga halen, dan is dat mooi meegenomen, maar het hoeft dit jaar echt niet. Ik wil mezelf ook ruimte geven om dikkere boeken te lezen en dat lukt niet als ik ga stressen over cijfertjes. 75 boeken dus dit jaar. Wel mezelf uitdagen, maar niet meer zo extreem als afgelopen jaar. 

  • #eigenboekenkast

Ook dit jaar wil ik me gaan focussen op mijn eigen boeken. Ik heb namelijk echt genoeg boeken in mijn boekenkast staan die ik graag nog wil lezen. Lijkt me een goed doel voor dit jaar en ik heb er erg veel zin in! Hopelijk kom ik dan eindelijk aan De Boekendief toe, of aan Harteloos van Marissa Meyer. 

  • Maximaal 5 bieb-boeken per maand lezen

Dit doel hangt samen met het vorige doel. Om meer boeken uit mijn eigen kast te lezen, limiteer ik mezelf qua bieb-boeken. De boeken van de bieb krijgen namelijk vaak voorrang, omdat daar een uiterlijke datum aan zit. Op die manier lees ik eigenlijk heel veel van de bieb en nauwelijks van mezelf. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. 

  • Minimaal 4 klassiekers lezen

Op Goodreads heb ik een heel aantal klassiekers in mijn lijst staan, maar ik heb ze nog niet gelezen. Dit jaar wil ik daar verandering in gaan brengen. Zo wil ik dit jaar erg graag Trots en Vooroordeel (Pride and Prejudice) lezen, of Jane Eyre, of The Nutcracker, of Romeo & Julia, of The picture of Dorian GrayAnne of Green Gables staat ook op mijn lijstje nog. Ik kijk wel even hoe ver ik hier mee kom, maar 4 moet toch lukken. 

Bloggen

Ook op bloggebied heb ik doelen opgesteld, maar ik vind het moeilijk om die erg concreet te maken, dus tijd voor vage doelen 😉

  • Een blogschema zoeken waar ik mee over weg kan

In principe blog ik om de dag. Dit gaat meestal heel erg goed, maar in drukke tijden (kerst, tentamens) krijg ik nog wel eens stress van mijn eigen schema. Ik ga dit jaar uitzoeken wat wel werkt voor mij. Zodra ik het uitgevogeld heb, zal ik er een blogpost over schrijven. Misschien is dat een artikel minder in de week, zodat ik meer vooruit kan werken. Of misschien laat ik in drukke tijd mijn blogschema gewoon even varen. We gaan het zien. 

  • Mijn blog laten groeien

Dit is zo’n doel dat totaal niet concreet is, maar die ik er toch bij wil zetten. Ik wil kijken welke artikelen er goed aanslaan en daar meer mee doen, maar ik wil ook actiever zijn in de boekenblog-wereld. Ik wil Marieke’s Books bekender maken en kijken hoe hard ik kan groeien. Geen concreet doel qua volgers of iets dergelijks, maar gewoon laten groeien. 

  • Actiever op social media zijn

Mijn social media zijn verbonden met mijn blog en ook deze wil ik laten groeien in 2018. Zo heb ik per platform een doel gesteld. Op Instagram wil ik graag 1200 volgers bereiken (op dit moment 625). Op Facebook wil ik graag 100 likes bereiken (op dit moment 64) en op Twitter wil ik graag de 100 volgers aantikken (op dit moment 38). Ik heb de doelen niet al te hoog gezet, omdat het wel leuk moet blijven en niet alleen maar over de cijfertjes moet gaan. 


Welke doelen heb jij voor jezelf gesteld voor 2019? Laat het me weten in de reacties. 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge