Recensies

Edwards keuze (Ridgewood Hall #1) – Marijke Vos

De Ridgewood Hall trilogie zie ik veel voorbijkomen op Instagram. Hoog tijd om eens te kijken of dit ook iets voor mij is. Benieuwd wat ik van het eerste deel, Edwards keuze, vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Edwards keuze over?

Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?
Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans in de liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Wat vond ik er van?

In Edwards keuze volgen we twee verhaallijnen. De eerste is van Flora, deze verhaallijn speelt zich af in de tegenwoordige tijd. Zij reist af naar Schotland en gaat naar Edinburgh, waar ze meer over haar familie hoopt te weten te komen. De tweede verhaallijn volgt Edward Bellamy, een jongeman in 1900, die de erfgenaam is van Ridgewood. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld. Hij is het daar echter niet mee eens en wil daar graag verandering in brengen. En dan wordt hij ook nog eens verliefd op een dienstmeisje.

In het boek wisselen we een aantal keer tussen deze twee verhaallijnen. Het verhaal leest heel vlot, ondanks het continue wisselen tussen perspectieven en tijden. Marijke heeft een fijne schrijfstijl waardoor ik lekker in het verhaal zat. De afwisseling tussen de twee verhaallijnen was ook heel fijn en de overgangen waren heel logisch. De verhalen zijn goed met elkaar vervlochten en het wordt steeds duidelijker waarom het boek zo is opgebouwd.

Ik had al snel door hoe het verhaal zou gaan lopen, daar had wat mij betreft wel iets meer mysterie mogen zitten. Nu werden er soms in het heden al zaken verklapt over het verleden, waardoor deze in de verhaallijn van het verleden geen verrassing meer waren.

Edwards keuze heeft een mix van fijne personages, een toffe setting en een vlotte schrijfstijl. Dit boek heeft me blij verrast en dit smaakt zeker naar meer! Ik ben zeker van plan om deel 2 te gaan lezen. Eens kijken hoe het verhaal van James afloopt!

Edwards keuze – Rigdewood Hall #1 – Marije Vos – HarperCollings Nederland – 328 blz –  ★★★☆☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge