Kletsen

Een brief aan mijn TBR

Lieve eeuwige TBR, 

Als eerste wil ik je bedanken, want dankzij jou hoef ik nooit lang na te denken over mijn volgende keuze. Op het moment van schrijven tel je 335 boeken. Genoeg boeken dus om uit te kiezen. Heb ik zin in fantasy? Jij hebt wel een boek voor mij. Heb ik zin in contemporary? Ook daar heb je wel een passend boek bij. Zelfs uit het genre thriller heb je boeken voor mij, terwijl ik dat genre nauwelijks lees.

Maar lieve TBR, ik heb je nog veel meer te vertellen!

Op Goodreads staar je me elke dag weer aan en herinner je me eraan dat je nog zoveel boeken bevat. Ik moet toegeven, vorig jaar was je nog erger en bevatte je minstens 400 boeken. Toen was je zo overweldigend dat ik boeken moest verwijderen. Want dankzij jou kwam ik helemaal niet aan lezen toe, omdat ik stress had door jou. Lange tijd zat je netjes onder de 300 boeken, maar afgelopen maand ben je er weer boven gekropen. En langzaamaan word je weer beangstigend.

Want juist door jouw grote hoeveelheid boeken, heb ik last van keuzestress. Welk genre heb ik deze keer zin in? Contemporary? Meteen heb jij meer dan 50 opties voor mij. Contemporary met een vrouwelijke hoofdpersoon? Nog steeds blijven er 35 opties open. Veel te veel. Hoe moet ik nu de goede keuze maken?

En lieve TBR, ik probeer het écht. Ik lees zo snel als ik kan (en zin in heb), maar alsnog blijf je zo groot. Elk boek dat ik lees wordt door jou vervangen door 2 nieuwe opties. En daar moet een einde aan komen. Het spijt me heel erg, maar ik ga je inkorten, want zo kunnen we niet langer door met z’n tweetjes. Ik ga heel hard m’n best doen om jou weer onder de 300 boeken te krijgen. En ik beloof je dat ik ook die boeken zal gaan lezen die jij al heel lang kent. Zoals bijvoorbeeld Dumplin en de Maze runner, want daarmee loop jij als sinds 2015 mee rond en ik zal je ervan verlossen dit jaar.

Maar lieve TBR, beloof me alsjeblieft dat je je dit jaar gaat gedragen?

Liefs, Marieke

Zijn er meer mensen met dit probleem? En heb jij dé oplossing voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge