Recensies

Egotripper – Vi Keeland

In deze onrustige tijden, heb ik soms even geen puf om te lezen. Ik besloot daarom weer eens rond te neuzen in de Luisterbieb. Daar kwam ik Egotripper tegen. Een boek dat al een poosje op mijn TBR staat, maar waar ik maar niet aan toe kwam. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Egotripper over?

Emerie is net ’s avonds laat nog haar nieuwe kantoor aan het inrichten, als er een inbreker voor haar neus staat. Wanneer ze hem met haar krav-maga-skills te lijf gaat, vindt hij dat alleen maar hilarisch. Hij blijkt helemaal geen inbreker te zijn: hij is Drew Jagger, de echte huurder van het pand. Emerie is opgelicht, en de huurbaas aan wie ze de aanbetaling heeft gedaan is nergens meer te vinden.

Drew krijgt medelijden met Emerie wanneer hij hoort hoeveel geld ze kwijt is, en dat ze nu met meubels en al op straat staat. Hij doet haar een aanbod: als ze zijn telefoon opneemt zolang zijn secretaresse op vakantie is, mag Emerie nog even in zijn kantoor blijven tot ze een nieuwe plek heeft gevonden.

Drew is ietwat arrogant, drop dead gorgeous, en een nietsontziende echtscheidingsadvocaat. Emerie is zachtaardig en een succesvolle relatietherapeut. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan een wederzijdse aantrekkingskracht die met de dag lastiger wordt om te weerstaan.

Wat vond ik er van?

Ik las al eens eerder boeken van Vi Keeland en haar schrijfstijl is zo lekker vlot. Ik wist dan ook, voordat ik aan dit boek begon, dat dit heerlijk weg zou lezen. Vanaf de eerste minuut zat ik middenin het verhaal en ik kon het verhaal maar moeilijk wegleggen. Ook als luisterboek zijn haar boeken heel erg geschikt. Mijn aandacht verslapte geen moment en ik dwaalde niet af, het verhaal bleef boeiend en makkelijk te volgen.

Dit boek is daarnaast echt heel erg fijn voorgelezen. Een groot pluspunt is dat het mannelijke deel van het verhaal voorgelezen wordt door een man. Daardoor kreeg ik sneller een band met Drew en kon ik me veel beter inleven in hem.

Emerie en Drew zijn beide goed uitgewerkte personages. Ze hebben allebei zo hun eigen problemen en die komen langzaam aan het licht. Daarnaast is er veel chemie tussen de 2 hoofdpersonen, dat wordt al snel duidelijk. Maar ze zijn niet meteen verliefd, gelukkig niet. Geen insta-love in dit boek te vinden, wel aantrekkingskracht. Emerie en Drew leren elkaar eerst beter kennen en worden zelfs een soort van vrienden. Ze krijgen dus eerst een band en dat vond ik er fijn om over te lezen.

Er zijn wel nog een paar minpuntjes aan dit boek. Zo vond ik het een tikkeltje overdreven op sommige momenten en ook wel voorspelbaar. Daarnaast voelde het einde nogal gehaast aan, wat erg zonde was. De epiloog maakte gelukkig veel goed en in mijn ogen was dit dan ook het perfecte einde voor dit boek.

Ben je op zoek naar een fijne new adult waar je doorheen vliegt? Kijk dan zeker even of Egotripper iets voor jou is!

Egotripper – Vi Keeland – Uitgeverij Volt –  320 pagina’s – ★★★★☆

Heb jij al eens iets van Vi Keeland gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge