Kletsen

Even bijkletsen

Lezen | Marieke's Books

Zoals je misschien gemerkt hebt, heb ik de afgelopen tijd niet heel consistent geblogd. Er is namelijk de afgelopen tijd heel veel veranderd. Ik heb al een hele poos geen persoonlijke update meer gegeven op mijn blog. Hoog tijd om dat weer eens te doen!

Studie

In september begon ik aan mijn master Medical Biology (Science & Education) en ondertussen heb ik mijn laatste tentamen van het jaar gemaakt en gehaald. Ik heb dus zomervakantie! Een zomervakantie waarin ik veel moet gaan regelen. In september ga ik namelijk beginnen met een stage in het buitenland. Ik ga stagelopen bij een bedrijf in Mannheim en ik moest daar natuurlijk een kamer regelen. En ondertussen moest ik een huurder vinden voor mijn kamer in Nijmegen. Als het goed is, zijn beide kamers nu geregeld, dus nu begint het grote verhuizen. Ik hoop in augustus naar Mannheim te verhuizen en daar dan tot en met januari te wonen. Zin in!

Lezen & bloggen

Afgelopen maanden merkte ik dat ik veel vaker naar mijn e-reader greep dan naar een fysiek boek. Ik vind het heel fijn om te lezen van mijn e-reader, vooral in deze onzekere corona-tijden. Door het lezen van e-books, heb ik niet zulke mooie foto’s voor de blog/Instagram. Ik vind een e-reader met zijn zwart-witte scherm niet perse heel mooi op foto’s. En geen mooie foto’s resulteerde weer in minder motivatie voor het schrijven van recensies. Ik probeer hier nog mijn weg in te vinden. Misschien ga ik kortere recensies schrijven en er een paar combineren, of misschien blijf ik gewoon minder recensies schrijven. Hier ben ik nog niet echt over uit.

Ook merk ik dat ik een beetje (of nou ja, nogal) uit de blog-flow ben. Ik pak maar heel af en toe mijn laptop erbij en dan heb ik ook nog eens niet altijd zin in bloggen. Hopelijk komt dat snel weer. Eerst maar eens een goede blog brainstorm sessie houden. Dat geeft mij vaak weer motivatie voor het schrijven en nieuwe ideeën om uit te werken.

Qua lezen zit ik wel lekker in de flow. Ik lees meer dan ooit en ontdek allemaal pareltjes (zoals Xeni & Rafe van Rebekah Weatherspoon en De laatste brief van Rebecca Yarros). Het mooie weer van de afgelopen maanden heeft wel geholpen bij het lezen. Ik vind het heerlijk om te lezen in de tuin. Helaas kan dat deze week niet echt, maar hopelijk wordt het weer snel weer zonniger.

Hoe nu verder?

Aankomende tijd moet ik het verhuren van mijn kamer gaan regelen, net als het uitzoeken van al mijn spullen. Wat hou ik? Wat gaat er weg? En wat moet er mee naar Mannheim? Ook heb ik mijn boeken uitgezocht. Ze staan nu allemaal bij mijn ouders, maar het zijn er gewoon echt te veel. Ik heb een deel al naar de kringloop gedaan en een paar boeken al verkocht via social media. Misschien verkoop ik er binnenkort nog wel een paar.

In augustus hoop ik te verhuizen naar Duitsland, en in de tussentijd hoop ik ook te helpen bij het verhuizen van mijn zusje. Zij gaat namelijk aankomend jaar studeren en ook op kamers wonen.

Al deze verhuis-dingen nemen veel tijd in beslag, dus ik kan niet beloven dat ik binnen korte tijd weer consistent ga bloggen. Ik wil het wel heel graag proberen, maar ik ga mezelf geen druk opleggen. Wel blijf ik lekker doorlezen, dus genoeg boeken om over te praten. Hopelijk vind ik in Mannheim snel mijn draai en kan ik weer lekker gaan bloggen.

Ook blijf ik in de tussentijd achter de schermen werken bij De Leesfabriek. Sinds oktober zit ik daar in de redactie en we zijn hard aan het werk voor een winactie. Hou de social media kanalen van De Leesfabriek vooral goed in de gaten!

Aankomende tijd wordt een drukke periode, maar ik heb er zin in! Heb jij nog plannen voor deze zomer? Ga je nog op vakantie?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge