Lijstjes

Favorieten en tegenvallers | januari-juni 2021

De eerste helft van het jaar zit erop. In deze update kon je al lezen hoeveel boeken ik gelezen heb tot nu toe, en vandaag is het de beurt aan lijstjes. Benieuwd naar nieuwe favorieten of de tegenvallers van dit jaar? Lees dan snel verder. 

Favorieten tot nu toe

Ik heb tot nu toe nog maar 2 boeken 5 sterren gegeven en dat terwijl ik al 37 boeken heb gelezen dit jaar. Nu weet ik niet zo goed of ik strenger geworden ben, of dat ik gewoon de verkeerde boeken heb opgepakt tot nu toe. Dit waren ze:

Leven met een leugen – Wendy Brokers

Dit boek brak mijn hart, zette het weer in elkaar en het was echt een emotionele rollercoaster. Je kunt meer lezen in mijn recensie.

Set to music – Negeen Papehn

Hier heb ik helaas nog geen recensie van geschreven (misschien komt die nog!), maar dit is zo’n aanrader! Het boek behandelt veel zware onderwerpen, maar ik vond de ontluikende liefde tussen Darya en Anthony zo mooi!

Ook heb ik nog een lijstje met boeken die ik toch graag wil benoemen. Ze kregen dan net geen 5 sterren, maar ze zijn zeker wel aanraders.

The Ex Talk – Rachel Lynn Solomon

Enemies to lovers, do I need to say more? Wat een heerlijk verhaal. Dominic en Shay had ik al snel in mijn hart gesloten.

Leef, lach, loch – Vanessa Gerritsen 

Geweldige setting en toffe personages. Rory is ook echt een schatje.

Ooit in september – Emma Anna 

Heerlijk verhaal, lieve personages en gewoonweg geweldig.

Italiaanse toestanden – Tamara Haagmans

Ook dit korte verhaal heeft de lijst van favorieten gehaald. Het is heerlijk vlot, zit goed in elkaar en je waant je echt in Italië. Binnenkort meer hierover!

Tegenvallers

Helaas heb ik ook nog een lijstje met tegenvallers, welke zelfs groter is dan mijn lijstje met 5 sterren..

De L van Liefde – Kate Clayborn

Er wordt gezegd dat dit een romantisch verhaal is, maar het is voornamelijk een beschrijvend en saai verhaal helaas.

King (Spelen met vuur) – Olivia Lewis

Dit boek heb ik halverwege weggelegd, omdat ik er geen zin meer in had. Het boek bevatte veel tropes waar ik slecht tegen kan, dus waarom zou ik dan verder lezen? Ik las het boek samen met een aantal anderen op Instagram, maar koos er toch voor om daar mee te stoppen.

Tegen elke prijs – Brenna Aubrey

Nope, nope, nope! Wat een ontzettend giftige relatie en wat een onrealistisch boek wat betreft anatomie/seks. Echt verschrikkelijk en ik had dit boek gewoon moeten DNFen.

Op slag verliefd – Meghan Quinn

Dit boek heb ik geprobeerd te luisteren, maar ik ergerde me enorm aan de veranderende naam van het hoofdpersoon. Ook vond ik Knox een enorme hork die me compleet tegenstond. Nee, dit boek is echt niks voor mij.

Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Uhh tja.. Dit boek was echt niet voor mij. Insta-love, personages zonder diepgang en 12 dates die gewoon erg saai waren. De titel past ook niet bij het verhaal, want het gaat over 3 weken voor kerst, niet 12 dagen. Het gaat wel om 12 dates.. 


Hoog tijd om meer 5-sterren boeken te gaan lezen. Welk boek raad je me aan en ga ik sowieso 5 sterren geven? Laat vooral een reactie achter onder dit artikel. 

2 Comments

  1. Ooit in september moet ik nog steeds lezen. Net als de boeken van Wendy Brokers.

    Ik las wel meer negatieve dingen over op slag verliefd, maar nu ik me dit zo bedenk kan het ook al eens bij jou geweest zijn. Ik ga het ieder geval niet meer lezen.

  2. In de ruimte is het stil van Nicole Panteleakos! Zo mooi! Die moet eigenlijk iedereen wel een keer lezen.
    Verder Adres Onbekend van Susin Nielsen, een verhaal met een serieus thema, met een goede balans tussen zwaar en licht. Beide boeken zijn jeugdboeken, maar ook voor ons volwassenen erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge